ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣτις δηλώσεις Σημίτη απαντά ο Ανδρέας Κουτσούμπας

Στις δηλώσεις Σημίτη απαντά ο Ανδρέας Κουτσούμπας

Στις δηλώσεις Σημίτη απαντά ο Ανδρέας Κουτσούμπας

Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021

Γιώργος Πέππας

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ και του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο παρελθόν ουδέποτε διαπραγματεύθηκε την Εθνική Κυριαρχία και ουδέποτε την έθεσε σε κρίση κανενός. Μοναδικό θέμα προς επίλυση με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα / ΑΟΖ.

Σε αντίθεση με την ακολουθούμενη στρατηγική «Ελσίνκι» της Κυβέρνησης του κ. Σημίτη που εγκλώβισε την Ελλάδα αναγνωρίζοντας γκρίζες ζώνες και συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο ( και το περιεχόμενο του άρθρου του) και όπου τίθετο σε δικαστική αμφισβήτηση η εδαφική ακεραιότητα και η Ελληνική Κυριαρχία της Ελλάδας περιορίζοντας τα δικαιώματά μας.

Αυτή την στρατηγική αποδυνάμωσε η Κυβέρνηση της ΝΔ το 2004 διαμορφώνοντας νέα στρατηγική υπέρ της προάσπισης των εθνικών συμφερόντων μετατρέποντας το πρόβλημα σε ευρωτουρκικό , αποκαθιστώντας την εθνική αξιοπρέπεια της χώρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός δίνει μια σαφή , μη αμφισβητούμενη αναλυτική απάντηση αποκαθιστώντας την αλήθεια γιατί η ιστορία δεν παραγράφεται και επιβεβαιώνει με την παρέμβαση και συνετή στάση του ότι ήταν και θα είναι πάντα υπερασπιστής των Εθνικών συμφερόντων της χώρας και των επιλογών της παράταξης, η δε ΝΔ παράταξη ταυτισμένη με τις κορυφαίες εθνικές επιλογές θα αποφασίζει πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και στόχο να παραδίδει την χώρα στις επόμενες γενιές ισχυρή, ακέραια , ασφαλή και ευημερούσα.