ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΈκτακτο: Παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» η Βοιωτία

Έκτακτο: Παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» η Βοιωτία

Έκτακτο: Παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» η Βοιωτία

Βγαίνουν από «βαθύ κόκκινο» περιοχές σε Φθιώτιδα και Εύβοια

Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021

Γιώργος Πέππας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Μέρες ακούμε λοιμωξιολόγους να μας λένε ότι νοσηλεύουν ολόκληρες οικογένειες" είπε συγκεκριμένα η κα Παπαευαγγέλου τονίζοντας πως αν ο ιός "τρυπώσει" μέσα στο σπίτι το πιο πιθανό είναι να κολλήσουν όλοι αλλά και ότι παρατηρούνται μολύνσεις οι οποίες προέκυψαν και από συναντήσεις ατόμων σε εξωτερικούς χώρους. Είχαμε αύξηση του αριθμού νέων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας, συνέχισε η ειδικός επισημαίνοντας πως ο κυλιόμενος μέσος επταημέρου για πρώτη φορά ξεπέρασε τις 3.000 κρούσματα ημερησίως.

Η επιδημία εμφανίζει σταθεροποίηση αλλά σε αυξημένο επιδημιολογικό επίπεδο σε Αττική, Δυτική Ελλάδα, Ηπειρο, Θεσσαλία, Πελλοπόνησο και Στερεά Ελλάδα. Εντούτοις σημαντική αύξηση βλέπουμε εντούτοις σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κρήτη, νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Τέλος η αυξητική τάση παρουσιάζει ήπια πτώση σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία ωστόσο το επιδημιολογικό φορτίο είναι εξαιρετικά υψηλό. "Η ματιά μας λοιπόν είναι στραμμένη στη Βόρεια Ελλάδα όπου εξακολουθεί να παρατηρείται καθολική αύξηση των κρουσμάτων" είπε.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε τα εξής: «Η επιδείνωση έχει ως αποτέλεσμα με ομόφωνη εισήγηση των ειδικών την ένταξη στο επίπεδο σκληρού Lockdown της Περιφερειακής Ενότητας Κω, του δήμου Ήλιδας». Κατεβαίνουν, ωστόσο, από το «βαθύ κόκκινο» στο «κόκκινο» από Δευτέρα η Αιτωλοακαρνανία, η Αργολίδα και μέρος της Φθιώτιδας. Επίσης οι δήμοι Μαντουδίου, Ιστιαίας - Αιδηψού, ο δήμος Κατερίνης, ο δήμος Αστυπάλαιας και ο δήμος Σκιάθου.

Όσο αφορά την Π.Ε. Βοιωτίας, ο κ. Χαρδαλίας τόνισε πως παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» μαζί με την Ευρυτανία, την Εύβοια και τη Φθιώτιδα, πλην των περιοχών που ανέφερε παραπάνω.