ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία"Πνίγηκε" για ακόμα μια φορά το Βαρικό στα Βάγια (Βίντεο)

ΒΑΓΙΑ

#TAGS: ΒΑΓΙΑ  ΒΑΡΙΚΟ  ΑΓΡΟΤΕΣ  ΘΗΒΑ 

"Πνίγηκε" για ακόμα μια φορά το Βαρικό στα Βάγια (Βίντεο)

"Πνίγηκε" για ακόμα μια φορά το Βαρικό στα Βάγια (Βίντεο)

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Βενιζέλος, μιλώντας στη κάμερα του Ράδιο Θήβα, επισήμανε πως για πολλοστή φορά φέτος, λόγω των βροχοπτώσεων και της χιονόπτωσης, «πνίγηκε» το Βαρικό στα Βάγια. «Δυστυχώς είναι πολλές οι περιουσίες που έχουν πληγεί από αυτή την καταστροφή, και πολλοί αγρότες που είναι σε πολύ άσχημη θέση». Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως οι διαδικασίες απορροής των υδάτων, «κάτι που σήμερα δεν έχει συμβεί, θα έπρεπε ο δήμος ταχύτατα να έχει κάνει τις διαδικασίες». Τις ερχόμενες ημέρες αναμένεται σφοδρή κακοκαιρία στην περιοχή, η οποία δύναται να προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στις περιουσίες των αγροτών.

Η περιφερειακή σύμβουλος κ. Βασιλική Κοροπούλη, υπογράμμισε  πως και  γύρω γύρω από την Θήβα υπάρχουν σκουπίδια, «σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο, γίνονται τα χίλια μύρια. Είναι σε κλουβιά οι άνθρωποι; Δεν βλέπουν τι γίνεται;» Η κ. Κοροπούλη τόνισε την επιτακτική ανάγκη εκτέλεσης των απαραίτητων έργων για την επίλυση του προβλήματος στο Βαρικό, ενώ ενημέρωσε πως θα ενημερώσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την επαναλαμβανόμενη κατάσταση στο Βαρικό, η οποία στοιχίζει σημαντικά στους αγρότες.

Στο «Ράδιο Θήβα» μίλησε επίσης ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, αναφέροντας πως η κατάσταση αυτή ταλανίζει την περιοχή και τους αγρότες επί σειρά ετών, επισημαίνοντας πως λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων και βροχοπτώσεων η περιοχή πλημμύρισε ιδιαίτερα νωρίς φέτος. «Αμέσως εμείς σαν δημοτική αρχή στείλαμε το απαραίτητο έγγραφο προς την ΕΥΔΑΠ για να μας προμηθεύσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη λειτουργία του υφιστάμενου αντλιοστασίου ώστε να ξεκινήσει άμεσα η άντληση των υδάτων για να ανακουφιστεί η περιοχή και να μπορέσουν οι αγρότες να επισκέπτονται τους αγρούς τους.» Ο δήμος Θηβαίων, όπως έκανε γνωστό ο κ. Αναστασίου, συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό το ποσό για την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού ώστε να βρίσκεται μόνιμα στο Βαρικό που παρουσιάζεται το πρόβλημα.

Με αγρότες που έχουν αγροτεμάχια στην περιοχή της Δ.Ε. Βαγίων συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου προκειμένου να τους ενημερώσει για τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με την άντληση των βρόχινων νερών, που συσσωρεύτηκαν από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρισαν τον κάμπο στη θέση «Βαρυκό».

Ο κ. Δήμαρχος τους ενημέρωσε ότι έχει σταλεί έγγραφο ως εξαιρετικά επείγον στην ΕΥΔΑΠ, με το οποίο ο Δήμος ζητά την παραχώρηση του απαραίτητου εξοπλισμού για την άμεση λειτουργία του αντλιοστασίου ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει η διαδικασία από τις υπηρεσίες του Δήμου- μετά και την έγκριση του προϋπολογισμού του 2020- για την απόκτηση φορητής εγκατάστασης υποσταθμού μέσης τάσης και ηλεκτρικών πινάκων προκειμένου να χρησιμοποιούνται στο εν λόγω αντλιοστάσιο όταν υπάρχει ανάγκη απάντλησης υδάτων.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Ευάγγελος Κυπριωτάκης.