ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΘωμάς Κιούσης: Πάλι χωρίς τηλέφωνα Χώστια - Σαράντη

Θωμάς Κιούσης: Πάλι χωρίς τηλέφωνα Χώστια - Σαράντη

Θωμάς Κιούσης: Πάλι χωρίς τηλέφωνα Χώστια - Σαράντη

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Διανύουμε το τέταρτο 24ωρο χωρίς τηλέφωνα στα Χώστια (Πρόδρομος) και στην παραλία Σαράντη. Για άλλη μία φορά τα ίδια και τα ίδια, όπως συμβαίνει συχνά τα τελευταία χρόνια. Απλοί πολίτες και επαγγελματίες μένουν και πάλι χωρίς τηλέφωνο και υπηρεσίες διαδικτύου.

Πρόβλημα υπάρχει πλέον και με τα κινητά.

Η τελευταία διακοπή ξεκίνησε μαζί με την αντίστοιχη του ρεύματος και η βλάβη παραμένει.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην κεραία της cosmote που έχει τοποθετηθεί στην περιοχή. Ο ΟΤΕ εδώ και 2-3 χρόνια, αναβάθμισε την τηλεπικοινωνιακή σύνδεση του χωριού και της παραλίας, η οποία επιλέχθηκε να γίνει ασύρματα με την εγκατάσταση εκεί του απαραίτητου εξοπλισμού.

Όμως προκύπτουν συχνά προβλήματα τροφοδοσίας με ρεύμα από τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακοπές και μάλιστα πολυήμερες, όπως έμπρακτα έχουμε διαπιστώσει τα τελευταία χρόνια.

Αυτή τη φορά πήγε το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, διαπίστωσε ότι υπάρχουν κομμένοι αγωγοί από την κακοκαιρία, κατέγραψε τη βλάβη, την οποία έδωσε στη συνέχεια ως συμβάν σε εργολάβο για να την επισκευάσει.

Οι μέρες όμως περνούν και η βλάβη παραμένει.

Υπάρχουν ακόμα σπίτια και επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία του νομού που δεν έχουν ρεύμα, όπως μαθαίνουμε, λόγω κομμένων παροχών και αυτήν τη στιγμή τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και οι εργολάβοι, προσπαθούν να επισκευάσουν. Εκεί έχουν δώσει προτεραιότητα.

Όμως θα πρέπει να δοθεί λύση και με τα τηλέφωνα. Αν δεν επαρκούν ας ζητήσουν ενίσχυση και με άλλα συνεργεία ή εργολάβους. Υπάρχουν για παράδειγμα ηλικιωμένοι που αν συμβεί κάτι είναι δύσκολο χωρίς τηλέφωνο να επικοινωνήσουν.

Είχα τη διαβεβαίωση ότι ο εργολάβος θα πήγαινε σήμερα στο σημείο της βλάβης, αλλά κανένα αποτέλεσμα. Περιμένουμε τώρα αύριο...

Ο ΟΤΕ από την πλευρά του, προτίθεται να τα αλλάξει όλα στον οικίσκο από τον οποίο συνδέονται τηλεπικοινωνιακά το χωριό και η παραλία.

Σε ό,τι πρόκειται να γίνει, το ζητούμενο είναι να μην υπάρχει πρόβλημα. Η κατάσταση ως έχει σήμερα με τα τηλέφωνα, είναι εντελώς απαράδεκτη.

Η καλύτερη λύση, είναι η πιο αποτελεσματική λύση, την οποία περιμένουμε άμεσα!