ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΠρογραμματική σύμβαση αγροτικής οδοποιίας στο Κωπαϊδικό πεδίο

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Προγραμματική σύμβαση αγροτικής οδοποιίας στο Κωπαϊδικό πεδίο

Προγραμματική σύμβαση αγροτικής οδοποιίας στο Κωπαϊδικό πεδίο

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

Σπύρος Πέππας

Το αγροτικό οδικό δίκτυο του κωπαϊδικού  πεδίου ανήκει και είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όπως προκύπτει με το νόμο 4305/2014 όπου οι αρμοδιότητες του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας  μεταβιβάστηκαν .

Με αποφάσεις του Περιφερειακού συμβουλίου το 2014 και το 2016 το ανταποδοτικό πάγιο τέλος αυξήθηκε από 2 ΕΥΡΩ/στρ. σε 4 ΕΥΡΩ/στρ αύξηση 100%  για την βελτίωση και συντήρηση των έργων υποδομής της περιοχής (δρόμοι, δίκτυα, αντιπλημμυρικά έργα,  κλπ).  

Σε  όλες τις εκτάσεις της Κωπαΐδας ξερικές ή ποτιστικές, καλλιεργούμενες και μη.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με προγραμματική σύμβαση για συντήρηση του  οδικού δικτύου της Κωπαϊδας  (έργου αρμοδιότητάς της)  μεταφέρει την ευθύνη συντήρησης του  έργου και ολόκληρης της αγροτικής οδοποιίας  στους Δήμους Λεβαδέων, Θηβαίων, Αλιάρτου- Θεσπιών, Ορχομενού και Λοκρών Φθιώτιδας.

Δηλαδή οι Δήμοι θα έχουν την ευθύνη βελτίωσης και συντήρησης  της αγροτικής οδοποιίας και η Περιφέρεια θα εισπράττει το ανταποδοτικό πάγιο τέλος για την βελτίωση και συντήρηση των έργων υποδομής της περιοχής (δρόμοι, δίκτυα, αντιπλημμυρικά έργα  

?ρα οι Δήμοι για να εκτελέσουν τα έργα βελτίωσης και συντήρησης θα πρέπει να βάλουν και αυτοί ένα πάγιο τέλος (ΧΑΡΑΤΣΙ) στους αγρότες ή θα πρέπει η κυρία Αντιπεριφερειάρχης να δώσει το πάγιο τέλος που εισπράττει στους Δήμους ή να ζητήσει οι αρμοδιότητες να μεταφερθούν στους Δήμους.

Για την Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Ζιώγας Γιώργος