ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΠυροσβεστική Βοιωτίας: Απαγόρευση καύσης σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις

Πυροσβεστική Βοιωτίας: Απαγόρευση καύσης σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις

Πυροσβεστική Βοιωτίας: Απαγόρευση καύσης σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις

Πρόστιμα έως και 60.000 ευρώ θα δέχονται οι παραβάτες

Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

Γιώργος Πέππας

Απαγορεύεται από 1η Μαΐου έως και 31 Οκτωβρίου να ανάβεται και να διατηρείται για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά στην ύπαιθρο. Η απαγόρευση ισχύει ανεξαρτήτως της κατηγορίας που εμφαίνεται στον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Βοιωτίας, και λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, ουδεμία άδεια καύσης θα χορηγείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένης της άδειας καύσης καλαμιάς-σιτοκαλαμιάς.

Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από 200 έως και 5.000 ευρώ σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ΄ αριθμ. 19/2020 πυρ/κής διάταξης.

Για κάθε καύση σε υπολείμματα καλλιεργειών η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώνει εγγράφως την αρμόδια υπηρεσία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., με υπόδειξη του γεωγραφικού στίγματος των αγροτεμαχίων στα οποία σημειώθηκε η πυρκαγιά, η οποία επιβάλλει ποινή περικοπής της επιδότησης στον ιδιοκτήτη-καλλιεργητή του αγροτεμαχίου.

Όποιος με πρόθεσή του ή αμέλεια του προκαλεί πυρκαγιά σε δάσος ή δασική έκταση διώκεται με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και του επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο έως 60.000 ευρώ.