ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΕγκρίθηκαν για χρηματοδότηση 1.071 επιχειρήσεις στη Στερεά Ελλάδα

Εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση 1.071 επιχειρήσεις στη Στερεά Ελλάδα

Εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση 1.071 επιχειρήσεις στη Στερεά Ελλάδα

Παράπονα και προσφυγές από όσους έμειναν «έξω» από το πρόγραμμα

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Γιώργος Πέππας

Αναρτήθηκαν τη Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προτάσεων για το Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανού.

Συνολικά εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση 1.071 πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις με την συνολική Δημόσια Δαπάνη να αγγίζει τα 25.016.635,25 ευρώ.

Φαίνεται παράλληλα πως απορρίφθηκαν 470 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λόγω μη πληρότητας των προϋποθέσεων, ενώ άλλες 2.647 επιχειρήσεις λόγω εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

Με την ανακοίνωση των ονομάτων άρχισε ο προβληματισμός και η αντίδραση αρκετών επιχειρηματιών που έμειναν «έξω» από τη χρηματοδότηση και εκτός από τις προσφυγές που θα κάνουν, θα προσφύγουν – σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες – στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης ώστε να ελεγχθούν όλα τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί και στην αρχή διαφάνειας. Ένα άλλο το οποίο επισημαίνουν οι αναγνώστες μας είναι ότι στον πίνακα ανακοινώσεων δεν γράφεται η έδρα της επιχείρησης και με τι ακριβώς δραστηριοποιείται. Επισημαίνουν επίσης ότι ήταν 1.069 οι επιχειρήσεις που είχαν ενταχθεί στο μέτρο στήριξης, τώρα φαίνεται πως είναι 1.071 έχοντας προστεθεί δύο επιχειρήσεις.

Το Υπ. Οικονομικών θα περάσει από «κόσκινο» όλες τις επιχειρήσεις που εγκρίθηκαν να εισπράξουν τα χρήματα αυτά ώστε να μην υπάρχει καμία υπόνοια πως κάτι άλλο τρέχει.

Δείτε εδώ αναλυτικά τον πίνακα με τις επιχειρήσεις.