ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΔέκα χρόνια η Λιβαδειά χωρίς τον Χρήστο Παλαιολόγο

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Δέκα χρόνια η Λιβαδειά χωρίς τον Χρήστο Παλαιολόγο

Δέκα χρόνια η Λιβαδειά χωρίς τον Χρήστο Παλαιολόγο

Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020

Σπύρος Πέππας

Την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 έκλεισαν 10 χρόνια από τον θάνατο του πρώην δημάρχου του δήμου Λεβαδέων Χρήστου Παλαιολόγου. Γεννημένος στη Λιβαδειά το 1950, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Από το 1972 και μέχρις το τέλος της ζωής του είχε διαρκή πολιτική δράση. Ξεκίνησε ως μέλος της οργάνωσης της νεολαίας "Ρήγας Φεραίος", και διετέλεσε ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ και του Συνασπισμού.

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την τοπική αυτοδιοίκηση, ως μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, και υπεύθυνος του Τμήματος Αυτοδιοίκησης. Υπήρξε μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την ίδρυσή της. Υπήρξε γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Δήμων & Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ) (2002-2006).

Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Λιβαδειάς το 1982 και το το 1986 έγινε αντιδήμαρχος. Για τρεις συνεχόμενες τετραετίες, 1990, 1998 και 2002, εξελέγη δήμαρχος Λεβαδέων.

Ο δήμος Λεβαδέων υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2011  προχώρησε, το 2013, στη μετονομασία της οδού Αισχύλου σε οδό Δημάρχου Χρήστου Παλαιολόγου ενώ μετονόμασε και το συνεδριακό Κέντρο της Κρύας σε Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος».

Για τα δέκα χρόνια από τον θάνατου του Χρήστου Παλαιολόγου μίλησε η πρώην Δήμαρχος Λεβαδέων και νυν βουλευτής Βοιωτίας με τον ΣΥΡΙΖΑ κα Γ. Πούλου μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο facebook.