ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΧωρίς την ομπρέλα της ΓΑΙΑ ο ΑΙΧΜΕΑΣ.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Χωρίς την ομπρέλα της ΓΑΙΑ ο ΑΙΧΜΕΑΣ.

Χωρίς την ομπρέλα της ΓΑΙΑ ο ΑΙΧΜΕΑΣ.

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

Σπύρος Πέππας

Η  GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ενημερώνει ότι έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες συζήτησης και ενημέρωσης προκειμένου τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) να συμβάλλουν στον μηδενισμό των απωλειών των επιδοτήσεων αυτών που τις δικαιούνται καθώς η λειτουργία των πιστοποιημένων φορέων διαχείρισης αιτήσεων ΟΣΔΕ αποτελεί επίκαιρο δημόσιο θέμα.

Την ίδια στιγμή ανακοινώνει ότι διακόπτει τη συνεργασία της με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών που λειτουργεί ο «Αγροτικός Συνεταιρισμός Λιβαδειάς Ο ΑΙΧΜΕΑΣ».

Με λίγα λόγια αφήνει σαφή υπονοούμενα οτι ο συνεταιρισμός της Λιβαδειάς δεν ολοκλήρωσε επιτυχώς το έργο που έχει αναλάβει και γι αυτό διακόπτει τη συνεργασία.

Πρόσφατα ωστόσο ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΙΧΜΕΑΣ σε τηλεοπτική του συνέντευξη μιλούσε για απόλυτη επιτυχία στις πληρωμές των αγροτών.

«Ο ΑΣ ΑΙΧΜΕΑΣ παρεμβαίνει παντού, όπου δύναται,  εξασφαλίζει τις πληρωμές των αγροτών. Φέτος είμαστε απόλυτοι. Στις πληρωμές έχουμε 100% επιτυχία.  Από υπαιτιότητα του συνεταιρισμού δεν υπάρχει καμία μη πληρωμή».

Κυρίως η αναφορά οτι «δεν υπάρχει μη πληρωμή με υπαιτιότητα του συνεταιρισμού» σηματοδοτεί ξεκάθαρα μία νέα προσπάθεια των συνεταιρισμών – ενδεχομένως και με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης- για τον κύκλο εργασιών που αφορούν στις δηλώσεις του ΟΣΔΕ από εδώ και στο εξής.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το 58:00 και μετά

Πηγή: lamiastar.gr