ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΑλλοδαπός πέταξε πέτρες, εξύβρισε και απείλησε με μαχαίρι καθηγητές

Αλλοδαπός πέταξε πέτρες, εξύβρισε και απείλησε με μαχαίρι καθηγητές

Αλλοδαπός πέταξε πέτρες, εξύβρισε και απείλησε με μαχαίρι καθηγητές

Καθηγητές και περίοικοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα - Μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο Xαλκίδας

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής, 28 Μαΐου 2021, στις 10:00 π.μ. σε σχολείο στο Βαθύ Αυλίδος. Σύμφωνα με την αστυνομία ένας αλλοδαπός άνδρας από την Αλβανία πλησίασε το σχολείο και άρχισε να ενοχλεί τους μαθητές, με αποτέλεσμα καθηγητές του σχολείου να του ζητήσουν να αποχωρήσει από τον χώρο.

Ο άνδρας άρχισε τότε να βρίζει τους καθηγητές, να τους πετάει πέτρες, ενώ σε κάποιο σημείο ξεκίνησε να τους απειλεί με ένα μαχαίρι. Περίοικοι της περιοχής μαζί με διάφορους καθηγητές του σχολείο κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον αλλοδαπό, ο οποίος φαίνεται πως πάνω στην πάλη για την απομάκρυνση του μαχαιριού τραυματίστηκε. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας όπου συνέλαβαν τον άνδρα και τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας λόγω του τραυματισμού του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αλλοδαπός διέμενε παράνομα στην χώρα μας.

O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το περιστατικό:

«Την Παρασκευή 28/05/2021 ένα εξαιρετικά σημαντικό περιστατικό έλαβε χώρα στο 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος Αυλίδας κατά την διάρκεια του οποίου οι εκπαιδευτικοί προστάτεψαν με επιτυχία την ασφάλεια των μαθητών.

Συγκεκριμένα κάποιος εξωσχολικός, αναστάτωσε τη λειτουργία του σχολείου και επιτέθηκε στον Διευθυντή και στους εκπαιδευτικούς που του ζήτησαν να απομακρυνθεί. Ο Σύλλογος Διδασκόντων σε αυτή την δύσκολη στιγμή για το σχολείο, λειτούργησε άψογα και ακαριαία αποτρέποντας οποιαδήποτε απειλή και προστατεύοντας τους μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί δεν δίστασαν να διακινδυνεύσουν την σωματική τους ακεραιότητα πράττοντας το καθήκον τους. Εφάρμοσαν με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο τα πρωτόκολλα διαχείρισης κρίσης και απέτρεψαν τα χειρότερα. Με την συνδρομή της αστυνομίας το άτομο αυτό συνελήφθη και απομακρύνθηκε από το χώρο του σχολείου και το περιστατικό πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών συγχαίρει τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Διευθυντή του Σχολείου για τον άψογο, ασφαλή, επαγγελματικό και συλλογικό τρόπο επίλυσης του προβλήματος. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλες/όλους τις /τους εκπαιδευτικούς και μαθήτριες και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Αυλίδας.»