ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΠροφυλακίστηκε ο 44χρονος που κατηγορείται για βιασμό στη Λιβαδειά

Προφυλακίστηκε ο 44χρονος που κατηγορείται για βιασμό στη Λιβαδειά

Προφυλακίστηκε ο 44χρονος που κατηγορείται για βιασμό στη Λιβαδειά

Απορρίφθηκε το αίτημα για άνοιγμα των λογαριασμών στο Instagram - Τι αναφέρει ο συνήγορος του κατηγορούμενου

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο 44χρονος άνδρας, που κατηγορείται πως βίασε μια 15χρονη κοπέλα από τη Λιβαδειά, έπειτα από καταγγελία της οικογένειας της κοπέλας προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη της Ανακρίτριας και του Εισαγγελέα.

Φαίνεται πως ο 44χρονος άνδρας προσέγγισε την 15χρονη από το Instagram παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως φιλικό πρόσωπο του πατέρα της, πείθοντας την πως είναι άξιος εμπιστοσύνης και πως δύναται να την μεταφέρει από τη Λιβαδειά στον Βόλο, προκειμένου να συναντήσει τον φίλο της. Όπως κατήγγειλε η 15χρονη, κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο 44χρονος σταμάτησε το όχημα και με την χρήση σωματικής βίας, τη βίασε και την απείλησε να μην πει τίποτα στους γονείς της.

Το ταξίδι έγινε στις 17 Μαΐου 2021 το πρωί. Ο 44χρονος μετέφερε την 15χρονη στον Βόλο και στη συνέχεια επέστρεψαν μαζί στη Λιβαδειά.

Η 15χρονη μαζί με την οικογένεια της κατήγγειλαν, στις 21 Μαΐου 2021, το περιστατικό στον αστυνομία η οποία φέρεται πως εν συνεχεία προχώρησε στη σύλληψη του κατηγορούμενου, στις 28 Μαΐου 2021.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ανέφερε σε δηλώσεις του πως το αίτημα τους για άνοιγμα των λογαριασμών στο Instagram, ώστε να γίνουν γνωστές οι συνομιλίες ανάμεσα στον 44χρονο και στην 15χρονη απορρίφθηκε, υποστηρίζοντας πως η 15χρονη είχε διαγράψει όλες τις συνομιλίες που είχε με τον 44χρονο. Ο κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία περί βιασμού, «την μετέφερε εκεί κατόπιν δικής της προτροπής, και με αντάλλαγμα την ερωτική τους συνεύρεση» ανέφερε σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης του 44χρονου. Ακόμη έκανε γνωστό πως οι επικοινωνία των δύο διαρκούσε για περίπου 10 μήνες, υποστηρίζοντας πως η 15χρονη του είχε συστηθεί, μέσω λογαριασμού που έφερε το όνομα της μητέρας της, ως 18χρονη.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε πως ο 44χρονος είχε κατηγορηθεί για παρόμοιο αδίκημα στο παρελθόν, με τον συνήγορο του να επισημαίνει πως η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει και έχει ασκηθεί έφεση. 

Η κατάθεση της κοπέλας, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα»

«Ήθελα να δω τον φίλο μου ο οποίος μετακόμισε στον Βόλο μαζί με την οικογένεια μου. Το έγραψα στον λογαριασμό μου στο διαδίκτυο. Τότε εκείνος προσφέρθηκε να με μεταφέρει στον Βόλο από τη Λιβαδειά και να με βοηθήσει να δω τον φίλο μου. Μου είπε πως ήταν φίλος των γονέων μου και τον πίστεψα», κατέθεσε αρχικά η κοπέλα που κατήγγειλε τον βιασμο της στους αστυνομικούς. «Είχα σχολείο εκείνη την ημέρα και μου είπε πως δεν θα το πούμε στους γονείς μου. Μου είπε ότι θα με πήγαινε πρωί και θα γυρνούσαμε βράδυ. Σταμάτησε το αυτοκίνητο στην Τιθορέα έξω από τη Λιβαδειά σε έναν χωματόδρομο και με βίασε», συνέχισε η άτυχη κοπέλα στην μαρτυρια της, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Με απείλησε εκείνη τη στιγμή να μην πω τίποτα στους γονείς μου», είπε η κοπέλα, τονίζοντας πως στη συνέχεια επισκέφθηκε τελικά τον φίλο της στον Βόλο και πως επέστρεψε στο σπίτι της την ίδια ημέρα με τον 44χρονο. «Και στην επιστροφή μου είπα να μην πω τίποτα στους δικούς μου», φέρεται να είπε η 15χρονη στους ανδρες της Ασφαλειας.