ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΠροληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στη Θήβα

Προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στη Θήβα

Προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στη Θήβα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το Κ.Υ. Θήβας - Αναλυτική ενημέρωση για τις δράσεις του Κέντρου

Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021

Σπύρος Πέππας

Ο Σύλλογος Πεταλούδα έφτασε την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 στο Κέντρο Υγείας της Θήβας όπου σε συνεργασία με αυτό διενεργούν προληπτικούς ελέγχους για την οστεοπόρωση με στόχο την ενημέρωση του κόσμου και την ευαισθητοποίηση του κοινού ώστε, όπως ανέφερε και η κ. Τατιάνα Δρακοπούλου στη κάμερα του radiothiva.gr, να μπορέσουν ξανά όλες οι γυναίκες και όλοι οι άντρες να ασχοληθούν με την σκελετική τους υγεία. Όποιος επιθυμεί μπορεί να απευθυνθεί στο τηλέφωνο του Κ.Υ. Θήβας ώστε εξεταστεί. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται εχθές και θα συνεχιστούν μέχρι και σήμερα, Πέμπτη 3 Ιουνίου.

Ο κ. Ιωάννης Κόρδατζης, μιλώντας στη κάμερα του radiothiva.gr, ανέφερε πως «Το Κέντρο Υγείας Θήβας ξεκίνησε προγράμματα δράσεις, προληπτικών ελέγχων, για προβλήματα υγείας. Ένα από αυτά τα προγράμματα είναι η μέτρηση οστικής πυκνότητας σε μια διαδικασία που κάνουμε για να δούμε την σκελετική υγεία των σκελετών. Μαζί με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα, προχωράμε σε αυτή τη πρώτη δράση. Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε και άλλες δράσεις. Μαζί με τον Δήμο Θηβαίων προγραμματίζουμε και ψηφιακή μαστογραφία για τον έλεγχο και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Από τον Σεπτέμβριο και μετά θα ξεκινήσουμε άλλες προληπτικές δράσεις, όσο αφορά αναπνευστικά προβλήματα και διερεύνηση της ΧΑΠ η οποία θα γίνεται με σπιρομετρήσεις και αυτά θα ανακοινωθούν στην πορεία. Το Κ.Υ. Θήβας αυτή τη περίοδο βρίσκεται σε μια μεγάλη διαδικασία τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας με rapid tests που γίνονται κάθε Πέμπτη, και καθημερινά αλλά οργανωμένα κάθε Πέμπτη, με τη βοήθεια της κινητής ομάδας υγείας. Έχουμε γίνει εμβολιαστικό κέντρο με τον εμβολιασμό των πολιτών και την δημιουργία ανοσίας της τοπικής μας κοινωνίας. Προχωρούμε σε πολλές ακόμα δράσεις την καινούρια περίοδο με τα σχολεία, ίσως με οδοντιατρικές εξετάσεις μαθητών, φέτος λίγο δύσκολο επειδή έχουμε την πανδημία και ήταν κλειστά τα σχολεία. Τώρα πιστεύω από τον Σεπτέμβριο και μετά να ξεκινήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.»

Στη συνέχεια ο κ. Κόρδατζης τόνισε πως οι ανακοινώσεις για αυτές τις δράσεις γίνονται μέσα από την ιστοσελίδα  https://kythivas.blogspot.com/ το οποίο μπορούν να επισκέπτονται οι πολίτες της Θήβας και μπορούν να ενημερώνονται για τις δράσεις, μπορούν να κλείνουν ραντεβού για όλα τα θέματα που του αφορούν. Τέλος, ο κ. Κόρδατζης επισήμανε πως στο Κ.Υ. Θήβας διενεργούνται ΠΑΠ τεστ και γυναικολογικός έλεγχος καθημερινά 10:00 με 12:00 από την μαία του Κέντρου Υγείας, και τα αποτελέσματα φτάνουν από την Αθήνα όπου στέλνουν τις εξετάσεις.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες