ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας: Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ

ΘΗΒΑ

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας: Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας: Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Με ανακοίνωση του το Ε.Κ.Θήβας καλεί στην ακύρωση των «σχεδίων της κυβέρνησης», σχέδια τα οποία, όπως υποστηρίζει το Ε.Κ.Θ, έχουν ως στόχο η ΛΑΡΚΟ «για να ξεπουληθεί  σε ξένα και ντόπια  επιχειρηματικά συμφέροντα χωρίς  δεσμεύσεις και υποχρεώσεις για την συνέχεια της και τους εργαζόμενους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας

Η ΛΑΡΚΟ μια από της μεγαλύτερες  βαριές  βιομηχανίες  της χώρας, στρατηγικής  σημασίας , οικονομική πηγή για την ευρύτερη περιοχή μας, μετά  απο τις  δηλώσεις  των εκπροσώπων της κυβέρνησης, βαδίζει ολοταχώς προς ξεπούλημα.  Η μεγάλη αυτή μεταλλευτική και μεταλλουργική εταιρεία που αξιοποιεί κομμάτι του εθνικού ορυκτού πλούτου και παράγει σιδηρονικέλιο στα εργοστάσια της, με τις πιέσεις και ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  έχει   μπει τα τελευταία χρόνια   στο  στόχαστρο  για να ξεπουληθεί  σε ξένα και ντόπια  επιχειρηματικά συμφέροντα χωρίς  δεσμεύσεις και υποχρεώσεις για την συνέχεια της και τους εργαζόμενους.

Πρόσφατα δε πολιτικοί από όλες τις πλευρές, σε ημερίδα που οργανώθηκε για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, εξήγγειλαν μέτρα και τρόπους στήριξης καθώς και τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν, για την επιστροφή της εταιρείας στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία υπό τον πλήρη έλεγχο του κράτους . Λόγια του αέρα που ξεχάστηκαν  αμέσως την επόμενη μέρα!!!

Ο δίκαιος αγώνα των εργαζόμενων της για να διασφαλιστεί το δικαίωμα τους στην εργασία απαιτεί, την ακύρωση των σχεδίων της κυβέρνησης! Η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ θα φέρει ανεργία στην περιοχή, απώλειες στα εισοδήματα των εργαζομένων με άμεση συνέπεια την συρρίκνωση των διαφόρων επαγγελμάτων που δραστηριοποιούνται ένεκα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Θήβας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των σωματείων της ΛΑΡΚΟ συμμετέχει στην ευρεία σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί την Κυριακή 12 Γενάρη  2020 και ώρα 10:00 πμ στον κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ στον οικισμό της Λάρυμνας και   καλεί  τους εργαζόμενους της περιοχής  να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους μέσα από την συμμετοχή στην παραπάνω σύσκεψη.