ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών λειτουργεί στη Λιβαδειά

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών λειτουργεί στη Λιβαδειά

Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών λειτουργεί στη Λιβαδειά

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020

Σπύρος Πέππας

Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών λειτουργεί, από τον προηγούμενο Απρίλιο, στο χώρο του ΚΕΠ Λιβαδειάς, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωση του ο δήμος Λεβαδέων. Το εν λόγω γραφείο παρέχει την απαραίτητη πληροφόρηση αλλά και συμβουλευτική υποστήριξη σε υπερχρεωμένους οφειλέτες που αδυνατούν να ξεχρεώσουν τα χρέη τους ή αντιμετωπίζουν κάποια δυσκολία.

Επίσης, οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους σε ζητήματα, όπως η προστασία από κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, κλπ, καθώς και για τα διαθέσιμα θεσμικά εργαλεία ρύθμισης οφειλών, όπως είναι:

  • Το Πρόγραμμα Επιδότησης Αποπληρωμής Στεγαστικών και Επιχειρηματικών Δανείων με Υποθήκη κύριας κατοικίας και προστασία πρώτης κατοικίας.
  • Ο Νόμος ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι) τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρο-εμπόρους.
  • Τον εξωδικαστικό μηχανισμό για τις επιχειρήσεις.
  • Τον Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών για φυσικά πρόσωπα και μικρομεσαίες επειχρήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών Λιβαδειάς καθημερινά, πρωινές και απογευματινές ώρες κατόπιν ραντεβού (τηλ.: 213 – 212.57.30).