ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία24ωρη απεργία κηρύσσει το Εργατικό Κέντρο Θήβας

24ωρη απεργία κηρύσσει το Εργατικό Κέντρο Θήβας

24ωρη απεργία κηρύσσει το Εργατικό Κέντρο Θήβας

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Γιώργος Πέππας

Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις, με τις μαχητικές διαδηλώσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα της Πέμπτης 10 Ιούνη 2021, για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ένα νομοσχέδιο που δίκαια χαρακτηρίζεται έκτρωμα από όλους τους εργαζόμενους, αφού έρχεται να καταργήσει το 8ωρο και μια σειρά από εργασιακές κατακτήσεις (Σ.Σ.Ε, ΣΕΠΕ, Κυριακάτικη αργία, συνδικαλιστικές ελευθερίες, κατοχύρωση του δικαιώματος στη απεργία κ.α.). Δικαιώματα που κατακτήθηκαν απ’ την εργατική τάξη με αιματηρούς αγώνες, σε μια αγωνιστική αδιάκοπη ιστορική πορεία ταξικής πάλης, για πάνω από έναν αιώνα και αποτελούν ιερές παρακαταθήκες για τα παιδιά μας και για τις επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ, τελείως απομονωμένη από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από το σύνολο της Κοινωνίας, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές αντιδράσεις και υπακούοντας στις εντολές του ΣΕΒ και της Ε.Ε, φέρνει το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ για ψήφιση στην Βουλή την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ 2021.

Το Ε.Κ.Θ κλιμακώνοντας τη δράση του ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα και στα σοβαρά προβλήματα αποβιομηχάνισης της περιοχής μας, αλλά και τα προβλήματα με ΛΑΡΚΟ & ΕΑΒ, με ομόφωνη απόφαση του, κηρύσσει 24ωρη Πανεπαρχιακή απεργία για την Τετάρτη 16 Ιούνη, μέρα ψήφισής του στη Βουλή καλώντας τους εργαζόμενους της περιοχής , να συνεχίσουμε την μάχη ώστε να μην περάσει αυτός ο εργασιακός οδοστρωτήρας που θα διαμορφώσει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Για το λόγο αυτό θα δρομολογηθούν πούλμαν για την Αθήνα στο κεντρικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος στις 17οο το απόγευμα. Τα πούλμαν θα αναχωρήσουν στις 14.00 το μεσημέρι, από το ΚΤΕΛ Θήβας με ενδιάμεσες στάσεις σε ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ 14.45 και ΟΙΝΟΦΥΤΑ 15.00. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 15.6.2021 στο γραφείο του Εργατικού Κέντρου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ.

ΤΟ Δ.Σ