ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣυγκέντρωση και πορεία για το Πολυτεχνείο στη Λιβαδειά

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Συγκέντρωση και πορεία για το Πολυτεχνείο στη Λιβαδειά

Συγκέντρωση και πορεία για το Πολυτεχνείο στη Λιβαδειά

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020

Σπύρος Πέππας

Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείο διοργανώθηκε στη Λιβαδειά, με το ΠΑΜΕ Λιβαδειάς να επισημαίνει σε ανακοίνωση του πως, «τα ταξικά σωματεία και οι επιτροπές αγώνα εργαζομένων της Λιβαδειάς, μαζί με τους νέους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, τίμησαν τη λαϊκή εξέγερση κατά της χούντας το 1973, που κορυφώθηκε με την αιματοβαμμένη εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο, όπου είχαν οχυρωθεί οι φοιτητές ζητώντας «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία - Εθνική Ανεξαρτησία».

Στη κεντρική πλατεία της πόλης υπήρξε πλήθος κόσμου, με ομιλητές να στέλνουν «τα μόνιμα αιτήματα της εργατικής τάξης για τερματισμό των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, την ειρήνη και φιλία των λαών, την εξολόθρευση του φασισμού και του ρατσισμού».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Λιβαδειάς υπογραμμίζει εν συνεχεία πως, στη συγκέντρωση χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα εργαζομένων στον Δήμο Αλέκος Καρκάνας και η εκπρόσωπος των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών Σωματείων Δημοσίου - ΙΚΑ - ΟΑΕΕ Βάσω Γκικοπούλου.

Την κεντρική ομιλία έκανε η εκπρόσωπος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς Νικολίνα Φάσα, που αναφέρθηκε στα λαϊκά αιτήματα της εποχής της χούντας που παραμένουν ανικανοποίητα μέχρι και σήμερα, καθώς και στην όλο και πιο επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στα ΕυρωΝΑΤΟικά Αμερικανικά σχέδια στην περιοχή μας. Στην εντεινόμενη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και αποθήκη πυρηνικών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.