ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣωτήρης Καραμαγκιώλης: Δε χρειάζεται Νοσοκομείο, έχουμε Νεκροταφείο!!!

Σωτήρης Καραμαγκιώλης: Δε χρειάζεται Νοσοκομείο, έχουμε Νεκροταφείο!!!

Σωτήρης Καραμαγκιώλης: Δε χρειάζεται Νοσοκομείο, έχουμε Νεκροταφείο!!!

Του Σωτηρίου Ι. Καραμαγκιώλη Δικηγόρου Θηβών

Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021

Γιώργος Πέππας

Με την ολοκλήρωση των δύο ετών διακυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, που συμπίπτει με την ονομαστική εορτή του Πρωθυπουργού, πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημερώσεως, για το νέο σχεδιασμό των Νοσοκομειακών μονάδων.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βρέθηκε ο τρόπος να …ξαναγίνουμε Ευρωπαίοι!!!

Διότι δεν είναι δυνατό να έχουμε Νοσοκομεία σε αποστάσεις 30-40 χιλιομέτρων, καθώς η Ευρώπη και οι υποχρεώσεις εναρμονίσεως που έχουμε αναλάβει έναντι αυτής (μνημονιακές υποχρεώσεις) δεν ανέχεται σε τόσο μικρές αποστάσεις την ύπαρξη Νοσοκομείων κλπ, κλπ.

Το τραγικό, κατά τη θεατρική έννοια της λέξεως, είναι ότι ο «εξευρωπαϊσμός» στο ζήτημα αυτό, κορωνίδα έχει τη Θήβα, την αδελφή της Ευρώπης, όπως έχει δηλωθεί και από την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Θηβαίων, καθώς στη Θήβα κατέληξε ο Κάδμος, ο οποίος αναζητούσε την αδελφή του Ευρώπη, η οποία είχε απαχθεί από το Δία.

Επίσης, τραγικό είναι ότι όλα αυτά συζητήθηκαν στην πρόσφατη σύνοδο των Διοικητών ΥΠΕ και Νοσοκομείων στα Ιωάννινα, τόπο που έδρασε ο Αλή Πασάς και ο Πήλιος Γούσης!!!

Σημειολογία για γραφικούς θα πει κάποιος, ενδεχομένως…

Ας μιλήσουμε όμως με ιστορικά επιχειρήματα.

Το Γενικό Νοσοκομείο Θηβών ιδρύθηκε με το Βασιλικό Διάταγμα της 10ης Φεβρουαρίου 1956, το οποίο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, τεύχος Α, αριθμό 59 της 14ης Φεβρουαρίου 1956.

Αργότερα με νεότερο Βασιλικό Διάταγμα της 17ης Σεπτεμβρίου 1956, το οποίο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, τεύχος Α, αριθμό 269 της 7ης Νοεμβρίου 1956, δημοσιεύθηκε ο οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών, ο οποίος προέβλεπε:

-Παθολογική κλινική 12 κλινών

-Χειρουργική και Γυναικολογική – Μαιευτική κλινική 18 κλινών

-Εξωτερικά ιατρεία, Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό εργαστήριο

-Νοσηλευτική και Φαρμακευτική Υπηρεσία

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι το Γενικό Νοσοκομείο Θηβών κατασκευάσθηκε με δωρεά Ελληνοαμερικανικής Οργανώσεως, μετά το τέλος του πολέμου, υπό τον όρο ότι, εφόσον η χρήση του κτιρίου άλλαζε, τότε θα περιέρχονταν στην κυριότητα του Δήμου.

Τα ανωτέρω αφορούν το γνωστό σε όλους Πολυϊατρείο Θηβών, το οποιο κατασκεύασε ο Αρχιτέκτων Μηχανικός Πάνος Ν. Ζουλαμόπουλος (Ζουλάμογλου), Θηβαίος Μικρασιάτης.

Όλα αυτά λοιπόν σχεδιάσθηκαν, νομοθετήθηκαν και υλοποιήθηκαν σε μία εποχή, όπου ούτε καν άσφαλτος δεν υπήρχε στους δρόμους, ούτε καν αυτοκίνητα, ούτε καν εμβόλια, αλλά υπήρχε προφανώς ενδιαφέρον για την υποχρέωση και ανάγκη για δημόσια υγεία.

Όμως αυτές οι «αναχρονιστικές» πολιτικές του παρελθόντος, αποδεικνύεται ότι δε συνάδουν ούτε με την Ευρώπη του 2021, ούτε με την Ελλάδα 2.0!!!

Η σύγχρονη εποχή επιβάλλει τα Νοσοκομεία να κρατούν αποστάσεις μεγάλες, όπως συστήνεται σε όλους μας από την Κυβέρνηση και του λοιμωξιολόγους λόγω πανδημίας!!!

Ίσως το ακούσουμε και αυτό.

Έτσι λοιπόν, οι σύγχρονοι σχεδιασμοί αναδεικνύουν ότι τελικώς το πνεύμα είναι πως δε χρειάζονται πολλά Νοσοκομεία, καθώς αυτά αυξάνουν τις δημόσιες δαπάνες, το δημόσιο χρέος τα ποσοστά δημοσίου ελλείμματα κλπ, τα οποία σίγουρα θα επικαλεσθούν τα ΜΜΕ της προπαγάνδας και θα μετατρέψουν σε επιχειρήματα οι νομοθέτες μας.

Αντίθετα, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις επεκτάσεις νεκροταφείων ή χώρων αποτεφρώσεως νεκρών, καθώς, όπως και να το κάνουμε, με οποιαδήποτε Κυβέρνηση, όλοι κάποτε θα πεθάνουμε.

Αρα, σκέφτεται ο σοφός Νομοθέτης, γιατί να βασανιζόμαστε με ανούσιες δαπάνες;

Εξάλλου, μπορεί κατά το Σύνταγμα, να είναι υποχρέωση της Πολιτείας να προστατεύει τη Δημόσια Υγεία αλλά εξίσου υφίσταται (άγραφη αλλά υψίστης ηθικής αξίας) υποχρέωση για όρους αξιοπρεπούς ταφής.

Κατά συνέπεια, δεν είναι προτιμότερο να εξασφαλίσουμε στους πολίτες, με τα χρήματα των οποίων μέσω της φορολογίας σχεδιάζουμε, όρους αξιοπρεπούς ταφής και να εξασφαλίσουμε έσοδα και για τους Δήμους, που αρμοδίως επιτηρούν τα Νεκροταφεία;;;

Αρα λοιπόν αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε, εδώ στη Γαλάζια Πατρίδα της δυτικής όχθης του Αιγαίου, είναι τα νεκροταφεία και όχι τα Νοσοκομεία.

Αυτά θα φέρουν τα έσοδα από τα οποία θα προκύψει η ανάπτυξη και η ευημερία.

Και αν αυτά τα σκληρά λόγια μου σας φαίνονται ρεαλιστικά και πραγματικά, τότε υποστηρίξτε την επιλογή της τηρήσεως μεγάλων αποστάσεων μεταξύ Νοσοκομείων.

Αν όχι, τότε ορθώστε επιτέλους ανάστημα, αν έχει απομείνει κάποιο, και σθεναρά αγωνισθείτε υπέρ του Νοσοκομείου Θηβών.

Διότι στο τέλος τέλος, όταν κλείνει ένα Νοσοκομείο, σίγουρα ανοίγουν 10 Νεκροταφεία!!!

Δε θέλω να γράψω περισσότερα αλλά θα επανέλθω εάν χρειασθεί!!

Λυπάμαι εάν σας τάραξα αλλά ίσως το σοκ να φέρει και αποτελέσματα.

Αλλιώς θα μας μείνει μόνο το σοκ και το….Νεκροταφείο!!