ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΠάνω από 30 σεισμοί μέσα σε 12 ώρες στη Θήβα

ΘΗΒΑ

#TAGS: Σεισμός  Θήβα 

Πάνω από 30 σεισμοί μέσα σε 12 ώρες στη Θήβα

Πάνω από 30 σεισμοί μέσα σε 12 ώρες στη Θήβα

Συνεχείς αλλά μικροί οι σεισμοί που έχουν θορυβήσει τους κατοίκους της Θήβας και όχι μόνο - Από τις 3 το μεσημέρι έως και μετά τα μεσάνυχτα οι δονήσεις

Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021

Σπύρος Πέππας

Στους 37 στον αριθμό είναι οι σεισμοί που έχουν ταρακουνήσει την πόλη της Θήβας αλλά και τις γύρω περιοχές τις τελευταίες 12 ώρες με τον τελευταίο σεισμό 3,4 ρίχτερ να γίνεται στις 01:15 τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων με εστιακό βάθος τα 6χλμ.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ο Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε: «έχει ενεργοποιηθεί η Θήβα με μικρές σεισμικές δονήσεις και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Αυτή η ομοβροντία σεισμών συμβαίνει και έχει συμβεί και στο παρελθόν. Είναι ασυνήθιστο φαινόμενο. Στη Θήβα είχαν προηγηθεί και άλλοι σεισμοί πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά τώρα είναι σε μια έξαρση στο ρήγμα της Θήβας και θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Προς το παρόν είναι δύσκολο να πούμε ότι είναι προσεισμοί ενός μεγαλύτερου γεγονότος. Θα λέγαμε ότι είναι σμήνος μικροσεισμών».

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ΄Ακης Τσελέντης δήλωσε μέσω των social media: «Τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα παρατηρούμε μία έντονη σεισμική δράση στην περιοχή Ερυθρών κοντά στη Θήβα. Το Γεωδυναμικό έχει βάλει επιπλέον όργανα γύρω από τα γνωστά ρήγματα και έχει πλήρη εικόνα της εξέλιξης της σεισμικότητας. Υπάρχει επικοινωνία με το Δήμαρχο και αύριο πάει ένα επιπλέον συνεργείο του Γεωδυναμικού. Καλό είναι κάτοικοι να ξανακοιτάξουν τα γνωστά μέτρα σεισμικής προστασίας Είναι πολύ νωρίς ακόμα για τελικά συμπεράσματα με το δεδομένο ότι η περιοχή αυτή έχει σχετικά μεγάλο σεισμικό δυναμικό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ακολουθία αυτή είναι προσεισμική. Δεν μπορούμε όμως να πούμε ότι το φαινόμενο έχει ολοκληρωθεί γιατί απαιτούνται επιπλέον δεδομένα.»

Δείτε αναλυτικά όλους τους σεισμούς που έγιναν στην Θήβα εχθές Σάββατο 10 Ιουλίου: