ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕξιχνιάσθηκαν 3 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπών στη Λιβαδειά

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Εξιχνιάσθηκαν 3 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπών στη Λιβαδειά

Εξιχνιάσθηκαν 3 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπών στη Λιβαδειά

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020

Σπύρος Πέππας

Εξιχνιάσθηκαν, μέσω εμπεριστατωμένη έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, τρεις (3) κλοπές και τρεις (3) απόπειρες κλοπών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 18-09-2019, σε καταστήματα και Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στη Λιβαδειά.  Παράλληλα το Τ.Α Λιβαδειάς εξιχνίασθε μια περαιτέρω κλοπή, που διαπράχθηκε σε Ιερό Ναό στις 14-12-2019, ενώ για τα ανωτέρω αδικήματα προχώρησαν στη σύλληψη δύο ημεδαπών.

Αναλυτικά, για τις ανωτέρω περιπτώσεις, συνελήφθησαν, ως εμπλεκόμενοι, στις (19-12-2019) το πρωί στη Λιβαδειά, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 23 και 15 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι εισέρχονταν σε καταστήματα, κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού προηγουμένως είχαν προβεί σε θραύση παραθύρων, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους διάφορα προϊόντα και χρηματικά ποσά.

Στην περίπτωση της κλοπής στον Ιερό Ναό, προέκυψε ότι ο 15χρονος εισήλθε στο εσωτερικό του και αφαίρεσε έναν ενισχυτή ήχου, ο οποίος βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο της περιοχής και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Από την κατοχή των συλληφθέντων, κατασχέθηκε χρηματικό ποσό. 

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.  Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.