ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΗλίας Τραμπάκουλος: Το πάθημα γίνεται μάθημα

Ηλίας Τραμπάκουλος: Το πάθημα γίνεται μάθημα

Ηλίας Τραμπάκουλος: Το πάθημα γίνεται μάθημα

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

Γιώργος Πέππας

Στις 14 Ιουλίου έγινε η 23η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θηβαίων.

Εκτός από τα 10 θέματα συζήτησης ήρθαν άλλα 2 εκτός ημερήσιας διάταξης με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Μία διαδικασία που προβλέπεται για περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών η λόγω κινδύνου παρέλευσης χρονικών περιορισμών.

Το ένα αφορούσε την οδική ασφάλεια και τις παρεμβάσεις στον δρόμο προς την παραλία του Αγίου Νικολάου Δομβραίνας, λόγω εκτάκτου φαινομένου κατολισθήσεων στην περιοχή, όπως μας ειπώθηκε.

Μιας και αφορούσε οδική ασφάλεια με κατεύθυνση παραλία του δήμου μας και μάλιστα καλοκαιρινούς μήνες ψήφισα θετικά μη θέλοντας να δημιουργηθούν προβλήματα και ζητήματα ασφάλειας των παραθεριστών, χωρίς να επιμείνω σε περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος και τις διαδικασίες του έργου.

Από εκεί και πέρα ,ακούγοντας κάποια δημόσια σχόλια αλλά και παρατηρήσεις από τοπικούς παράγοντες, με προβληματίζει κατά πόσο ήταν επείγουσα μία τέτοια παρέμβαση και μάλιστα με ένα υψηλό κόστος που αγγίζει τις 120.000 ευρώ. Επίσης, στις απευθείας αναθέσεις τα ποσοστά έκπτωσης αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 40%. Εδώ, μόλις που έφτασε το 2%. Το κόστος βαρύνει αποκλειστικά τον Δήμο Θηβαίων (δεν υπάρχει χρηματοδότηση από πρόγραμμα ή υπουργείο) και θα πληρωθεί από τα ανταποδοτικά της Τ.Κ. Δομβραίνας. Μία μεγαλύτερη έκπτωση θα εξοικονομούσε κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να καλυφθούν ανάγκες της τοπικής κοινότητας και των παραλιών της περιοχής.

Δυστυχώς η επίδειξη πνεύματος συνεργασίας και καλής προαίρεσης εκ μέρους μας, προς όφελος του Δήμου και των δημοτών μας, δεν έπιασε τόπο ως φαίνεται. Στο μέλλον θα είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός σε έγκριση προτάσεων για μελέτες και έργα που έρχονται με κατεπείγουσες διαδικασίες ή απευθείας αναθέσεις και με ποσοστά έκπτωσης τόσο χαμηλά.

ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»