ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΦυτεία με 630 δενδρύλλια κάνναβης βρέθηκε στη Φωκίδα

Φυτεία με 630 δενδρύλλια κάνναβης βρέθηκε στη Φωκίδα

Φυτεία με 630 δενδρύλλια κάνναβης βρέθηκε στη Φωκίδα

Ταυτοποιήθηκε ένας αλλοδαπός δράστης - Αναζητούνται άλλοι 2 - 1.1 εκατ. ευρώ η αξία των δενδρυλλίων

Σάββατο, 7 Αυγούστου 2021

Γιώργος Πέππας

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 5 Αυγούστου 2021, έλαβε χώρα οργανωμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς του Α.Τ. Δωρίδος, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της ομάδας Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), καθώς και αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, των Ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας ?μφισσας – Δελφών, Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Αμφισσας – Δελφών, ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Αμφισσας – Δελφών, καθώς και Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας.

Στα πλαίσια της εν λόγω επιχείρησης, η οποία έγινε δυνατή μέσω της αποτελεσματικής αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχεία που είχαν συλλέξει αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίκος που είχαν θέσει τον χώρο υπό διακριτική επιτήρηση, οι αστυνομικοί που προσέγγισαν το σημείο, διαπίστωσαν ότι η καλλιέργεια είχε αναπτυχθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εντός δασώδους περιοχής, ενώ συνολικά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (630) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους από (0,40) έως (1,80) μέτρων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Επίσης στο προαναφερόμενο χώρο, εντοπίσθηκαν δύο (2) αυτοσχέδια καταλύματα και κατασκευή συστήματος ποτίσματος των δενδρυλλίων, που αποτελούνταν από αυτοσχέδια δεξαμενή, τροφοδοτούμενη από παρακείμενο ρέμα, που παρείχε συνεχόμενη ροή νερού, στο οποίο είχε προσαρμοστεί λάστιχο ποτίσματος.

Στον προαναφερόμενο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσωπικά είδη των καλλιεργητών, διάφορα γεωργικά εργαλεία και λοιπά σύνεργα, πρόσφορα για τη φροντίδα της φυτείας.

Σημειώνεται ότι το παράνομο όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες, υπολογίζεται στις (1.100.000) ευρώ.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δωρίδος.