ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΦυτεία με 904 δενδρύλλια κάνναβης βρέθηκε στη Φθιώτιδα

Φυτεία με 904 δενδρύλλια κάνναβης βρέθηκε στη Φθιώτιδα

Φυτεία με 904 δενδρύλλια κάνναβης βρέθηκε στη Φθιώτιδα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών της φυτείας

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021

Γιώργος Πέππας

Μια φυτεία με συνολικά 904 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκα σε αγροτική περιοχή της Υπάτης στη Φθιώτιδα, εντός ρέματος με πυκνή βλάστηση. Η εν λόγω φυτεία εκτεινόταν εντός έξι ειδικών διαμορφωμένων χώρων, με την εν συνόλω έκταση τους να είναι περίπου 500 μέτρα. Ο εντοπισμός της έγκειται στην κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς  του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας.

Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και τη Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 το μεσημέρι, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,30) έως και (2,05) μέτρων, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επίσης, πλησίον του χώρου της φυτείας, εντοπίστηκε αυτοσχέδιο κατάλυμα διαμονής, καθώς και διάφορα σύνεργα πρόσφορα για την περιποίηση – πότισμα των δενδρυλλίων [σκαπτικά και άλλα εργαλεία, λάστιχο (50) μέτρων, λίπασμα, γεννήτρια και αντλία νερού κ.α.], τα οποία κατασχέθηκαν.

Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.