ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΑκης Τσελέντης: «Σεισμοί στη Θήβα και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ Σχολεία»

Ακης Τσελέντης: «Σεισμοί στη Θήβα και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ Σχολεία»

Ακης Τσελέντης: «Σεισμοί στη Θήβα και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ Σχολεία»

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, κ. Ακης Τσελέντης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, αναφέρθηκε στους σεισμούς στη Θήβα. Ο κ. Τσελέντης ανέφερε πως, στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτών, θα προγραμματίσει μια ομιλία στη Θήβα και μια στη Λιβαδειά, ενώ τόνισε πως ένα από τα σχολεία στη Θήβα το οποίο είχε επισκεφθεί ήταν σε απαράδεκτη κατάσταση.

Η ανάρτηση:

«Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα, με μικρές δονήσεις από 1,6 έως 3,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Ο τελευταίος σεισμός είχε μέγεθος 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε στις 21.29. Το επίκεντρο του ήταν 5 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της πόλης και το εστιακό βάθος του ήταν επίσης 5 χιλιόμετρα.

Μολονότι τα γεγονότα είναι μικρά η συνεχής καταπόνηση του δομικού ιστού έστω και με μικρούς σεισμούς τον καθιστά πολύ ευάλωτο και παραδείγματα όπως αυτό που δείχνω που είναι από ένα σχολείο στη Θήβα που επισκέφτηκα πριν λίγες βδομάδες είναι απαράδεκτα.

Σήμερα είχα μία επικοινωνία με την αντιπεριφερειάρχη κυρία Παπαθωμά και προγραμματίζω μία συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με τον περιφερειάρχη και το δήμαρχο.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των κατοίκων για το φαινόμενο σκοπεύω να κάνω μία ομιλία στην Θήβα και μία στη Λειβαδιά. Τον ακριβή χρόνο και τόπο θα ανεβάσω στον τοίχο μου.»