Σίμος Κεδίκογλου: «Με ομαδική δουλειά και συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα»
Πραγματικότητα έγινε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία Τμήματος Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής στη Σχολή Μαθητείας ΟΑΕΔ-ΕΠΑΣ Χαλκίδας, το οποίο είχε μεταφέρει το Σεπτέμβριο του 2019 ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου στον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, υπογραμμίζοντας, τότε, και τη δεδομένη στήριξη του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Εύβοιας και την πρόθεσή τους να παραχωρήσουν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
Πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του Τμήματος στη Σχολή ΕΠΑΣ –ΟΑΕΔ στο Βασιλικό και η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου παρουσία και του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη.
Ο Υφυπουργός δήλωσε, ότι η δημιουργία και η έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα του τι μπορούν να καταφέρουν, όταν δουλεύουν όλοι μαζί. Η προσπάθεια, όπως ανέφερε, ξεκίνησε από το Επιμελητήριο και από τον επαγγελματικό κόσμο, τους αρτοποιούς, που ουσιαστικά δεν μπορούσαν να βρουν εξειδικευμένο προσωπικό να εργαστεί στις επιχειρήσεις. Ο ίδιος μετέφερε το αίτημά τους στον Διοικητή του ΟΑΕΔ, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά από την πρώτη στιγμή, πραγματοποιώντας στη συνέχεια επίσκεψη στο χώρο της Επαγγελματικής Σχολής Χαλκίδας του ΟΑΕΔ.
«Για να πετύχουμε αυτό το πολύ θετικό αποτέλεσμα- είπε ο κ. Κεδίκογλου- βοήθησε η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Πρόκειται για μία διασύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση, που για δεκάδες νέα παιδιά, τα οποία ήδη έχουν εγγραφεί να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, αποτελεί μία καλή επαγγελματική προοπτική μέλλοντος».
Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν για δύο χρόνια με αμειβόμενη και ασφαλισμένη πρακτική άσκηση, που σημαίνει, ότι θα αποφοιτήσουν έτοιμοι να ενταχθούν στην αγορά εργασίας σε επαγγέλματα με υψηλή ζήτηση, αλλά ακόμα και να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.
Και κατέληξε: «Επενδύουμε στην επαγγελματική εκπαίδευση. Είναι σημαντικό το γεγονός, ότι το αίτημα για τη δημιουργία του Τμήματος Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής προήρθε αρχικά από την τοπική κοινωνία και εμείς ανταποκριθήκαμε. Η ομαδική δουλειά και η συνεργασία των τοπικών φορέων έφερε το σημερινό αποτέλεσμα».

`Αλλα άρθρα του/της Γιώργος Πέππας
Σωματείο Εστίασης Θήβας: «Στηρίζουμε την εστίαση του τόπου μας!»
Το Σωματείο Εστίασης Θήβας κάλεσε τον κόσμο, μέσα από ένα βίντεο στο οποίο μιλούν πολλά μέλη του χώρου της εστίασης...
Τον Τζουλιάνο Τόλα απέκτησε ο Εθνικός Λιβαδειάς
Η ομάδα του Εθνικού Λιβαδειάς ανακοίνωση την απόκτηση του Τζουλιάνο Τόλα, ο οποίος με ύψος 2.12 αγωνίζεται ως center.
Μη λειτουργία της Ο.Ε.Δ.Α. (ΧΥΤΥ - ΜΕΑ) Θήβας και του προγράμματος Ανακύκλωσης
Ανακοινώνεται ότι η Ο.Ε.Δ.Α. - Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ. & Μ.Ε.Α.) Θήβας...
Στέφανος Σταμέλλος: Κοιτάζοντας την κοιλάδα του Σπερχειού μέσα από τον χρόνο
Βγήκα πρωί στη βεράντα για να αγναντέψω την κοιλάδα του Σπερχειού και την Οίτη, απέναντι. Έχουμε αυτό το προνόμιο...
Στο Ράλλυ Ακρόπολις ξανά η Ειδική Διαδρομή Στείρι
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας έκανε γνωστό πως η ειδική διαδρομή Στείρι...
Γιώργος Πέππας: Γιατί δεν μπορούμε να συζητήσουμε πλέον μεταξύ μας
Ακούει κανείς συχνά πόσο σημαντικός είναι ο διάλογος, πόσο σημαντικό είναι να ακούγονται διαφορετικές φωνές, διαφορετικές ιδέες...








