ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΌχι από τα ξενοδοχεία της Θήβας στη φιλοξενία προσφύγων

ΘΗΒΑ

Όχι από τα ξενοδοχεία της Θήβας στη φιλοξενία προσφύγων

Όχι από τα ξενοδοχεία της Θήβας στη φιλοξενία προσφύγων

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Ενημέρωση για το προσφυγικό έκανε ο Δήμαρχος Θηβαίων στο Δ.Σ του Δήμου

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, ο δήμαρχος Θηβαίων, πριν συζητηθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων για τις εξελίξεις του προσφυγικού εντός της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο κ. Αναστασίου υπογράμμισε πως στα πλαίσια της μετακίνησης προσφύγων από τη νησιωτική Ελλάδα, για την αποσυμφόρηση τους, «ένας μεγάλος αριθμός θα έρθει και στην Ηπειρωτική Ελλάδα, μιλάνε για 15.000 περίπου ανθρώπους». Η νέα εμπόλεμη σύρραξη που έχει ξεκινήσει στη Βόρεια Συρία, με την εισβολή των Τούρκων, πολύ πιθανόν να οδηγήσει στην αύξηση των προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα. Ο δήμαρχος Θηβαίων τόνισε πως κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της εισβολής έγινες λόγος για περίπου 60,000 – 100,000 άνθρωποι μετακινήθηκαν από τη Συρία προς τα Τουρκικά παράλια. «Αναμένουμε να έχουμε ένα προσφυγικό κύμα μεγάλο».

«Δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο, έγινε μια συνάντηση με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τους δημάρχους της Βοιωτίας, να μας ενημερώσουν ότι γίνεται μια προσπάθεια εξεύρεσης από την πλευρά του Υπ. Προστασίας του Πολίτη σε ξενοδοχειακά καταλύματα στη περιοχή όλη της Βοιωτίας για να δουν αν υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενήσουν 200 ανθρώπους». Στη περιοχή της Θήβας, όπου το Υπ. Προστασίας του Πολίτη επίσης έκανε έρευνα, από τα 3 ξενοδοχεία τα 3 αρνήθηκαν μόλις έγινε η πρόταση, με το 4ο αφού αρχικά εξέτασε την πρόταση την αρνήθηκε.

«Πλέον δεν υπάρχει θέμα αναφορικά, προς το παρόν, των ξενοδοχειακών καταλυμάτων στη περιοχή της Θήβας. Θέλω να σας πω ότι υπάρχει μια πλατφόρμα στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη όπου κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται να νοικιάσει το σπίτι του μπορεί να το δηλώσει και αν υπάρχουν πολίτες που ενδιαφέρθηκαν να κάνουν μίσθωση της κατοικίας τους κατά αυτόν τον τρόπο δεν γίνεται να το γνωρίζουμε. Κάτι επίσημο αυτή τη στιγμή δεν έχουμε στα χέρια μας ως δήμος. Απέκλειστε κατηγορηματικά το θέμα του στρατοπέδου. Υπήρχε μια πληροφορία πως θα έχουμε επίσκεψη του αρχηγού του ΓΕΣ στο στρατόπεδο της Θήβας για τον λόγο αυτόν, επισκέφθηκα το στρατόπεδο και μίλησα με τον κ. Ταξίαρχο όπου με διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Το επιχειρησιακό σχέδιο του στρατοπέδου είναι σε βάθος τουλάχιστον 3 ετών»