ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΘεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου

Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου

Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε την επ’ ονόματι του Αγίου αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Θηβών. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν 16 νέοι ιερείς, που χειροτονήθηκαν τελευταία από τον Σεβασμιώτατο. Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια της Θ.Λειτουργίας εξηγούσε στους πιστούς τα τελούμενα, ενώ στο λόγο του αναφέρθηκε στον Αγιο Ιάκωβο.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ασωπίας, όπου στα πλαίσια των λατρευτικών εκδηλώσεων για την εορτή του Αγίου Δημητρίου, έγινε η υποδοχή της Ι.Εικόνας της Παναγίας Ελεούσας από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θηβών και στη συνέχεια χοροστάτησε στον Εσπερινό. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Νικόδημος Κάστιζας.

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά. Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια της Προσκομιδής εξήγησε στους πιστούς τα τελούμενα, ενώ στο λόγο του αναφέρθηκε στον ?γιο Ιάκωβο τον Αδελφόθεο, πρώτο Επίσκοπο Ιεροσολύμων και στην αρχαιοπρεπή Θ. Λειτουργία.

Η Θεία Κοινωνία των πιστών έγινε με τάξη κατά τον αρχαίο τρόπο της Εκκλησίας, δηλαδή, έγινε ξεχωριστά η μετάληψη του Σώματος και ξεχωριστά η μετάληψη του Αίματος του Χριστού.

Μετά τη Θ.Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το εξάμηνο Μνημόσυνο της μακαριστής Βιολέττας Ρέββα. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η μακαριστή Βιολέττα βρισκόταν πάντα δίπλα στη Μητρόπολη και στις Δομές της, καθώς και στην αδελφότητα της Μονής του Οσίου Λουκά, ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή της και εξέφρασε τις συλληπητήριες ευχές του στην οικογένειά της.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό για την μνήμη της Αγίας Ταβιθάς, που τελέστηκε στο Ι.Παρεκκλήσιο της Ορφανικής Στέγης “ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ” στη Λιβαδειά. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά και στις υπεύθυνες της Ορφανικής Στέγης, καθώς και σε όλους τους πιστούς, Χρόνια πολλά, δύναμη και υγεία.

Πηγή: imtl.gr