ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣωσώ Μανάρα: Πεπραγμένα μας κατά την 4ετία της προεδρίας

ΘΗΒΑ

Σωσώ Μανάρα: Πεπραγμένα μας κατά την 4ετία της προεδρίας

Σωσώ Μανάρα: Πεπραγμένα μας κατά την 4ετία της προεδρίας

2017-2021 - Τι κάναμε την 4ηετία

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο σύλλογος μας είναι ενας Ιστορικός Σύλλογος από το ετος 1936 που με κόπους και αγώνες των τοτε Δικηγόρων και πολιτών της Πόλεως των Θηβών ιδρύθηκε, μικρός σε αριθμό μελών αλλά με Ιστορία, αγώνες, τοποθετήσεις και σημαντικές αποφάσεις πρωτοστάτησε πάντα σε ότι ηταν προς το Συμφέρον των μελών του.αλλα και της πολης και των πολιτών της. Ολοι οι Πρόεδροι, ολοι οι σύμβουλοι ολοι εσείς που συμμετείχατε στα χρόνια αυτά ( και τουλάχιστον τα τελευταία 40 χρόνια που εγω θυμάμαι) βάλατε ένα λιθαράκι για αυτόν τον Σύλλογο με την συνέπεια την αγωνιστικότητα αλλα και την αφοσίωση σας και σας ευχαριστούμε όλοι για αυτό. !!!αλλά και εγώ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ!!,

Με συναίσθηση αυτών ανέλαβα την Προεδρία του Συλλόγου μας το 2017 (και με τιμήσατε με την ψήφο σας και σας ευχαριστώ από καρδιάς για αυτήν την τιμή )με αγάπη αφοσίωση και αγωνιστικότητα   και με σκοπό να τον κάνουμε καλύτερο και σπουδαιότερο. Είχαμε την ατυχία ομως να βρεθούμε στον κυκλώνα της Πανδημίας του covid 19 , που ακόμα δεν εχει τελειώσει και ζήσαμε και βιώσαμε δυστυχώς πρωτόγνωρες καταστάσεις ,πολεμικές ,κίνδυνο,για τα οικονομικά μας, για την ζωη μας για την ύπαρξη μας που η γενιά μας τουλαχιστον δεν ειχε βιώσει αλλα και φανταστεί ποτέ. Η Παγκόσμια αυτή θύελλα κατά της υγείας μας άλλαξε την ζωη μας τον τρόπο επιβίωσης μας αλλα και τον τρόπο σκέψης μας και αντιμετώπισης της καθημερινότητας μας αφού η υγεία μας η ζωη μας είναι πάνω από ολα.!!

Ετσι σχεδόν τα 2 από τα 4 χρόνια της θητείας μας ησαν δύσκολα σκοτεινά με πολλά προβλήματα για όλους Τα οικονομικά μας προβλήματα επιδεινωθήκαν !!. αλλά πάντα λέμε μια έκφραση που πήρε μεγάλη ΑΞΙΑ!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ!!

Γνωστά λοιπόν σε όλους μας.Τα αντιμετωπίσαμε τα παλέψαμε τα βιώσαμε και συνεχίζουμε…..

Ετσι….απο την πρώτη στιγμή…

Αμέσως κτίσαμε την εμπιστοσύνη και μαζέψαμε τους συναδέλφους στην Βιβλιοθήκη μας.

Διαμορφώσαμε την βιβλιοθήκη και το γραφείο της Πρόεδρου ηταν πάντα ανοικτό σε ολους .ανοίγοντας την εσωτερική πόρτα οπως ειχα προεκλογικά υποσχεθεί και διαμορφώσαμε και άλλο ένα γραφείο προσιτό και λειτουργικό για όλους.

Διαμορφώσαμε το γραφείο του Προέδρου να είναι ευπρεπές και αξιοπρεπές για το κύρος του Συλλόγου και του Πρόεδρου αλλα και για κάθε επισκέπτη συνάδελφο η Δικαστή,

Διαμορφώσαμε και το άλλο γραφείο για την μελέτη των συναδέλφων. Η για συνάντηση με πελάτη,όπως επισης και την τουαλέτα που μέχρι τότε ηταν σε μας άγνωστη η ύπαρξη της..

Είναι αλήθεια ότι το μάζεμα στην Βιβλιοθήκη μας ο καφές μας εκει τα αστεία μας ακόμη και οι διαφορές μας είναι ότι το καλύτερο για την συνύπαρξη μας και την συναδελφικότητα μας και ειλικρινά χαίρομαι απο καρδιάς για αυτό.

Συμμετοχή της Πρόεδρου σε ολες τις Ολομέλειες των Προέδρων ( που δεν είναι λιγες) ειτε αυτές ήσαν εκτός Αθήνας ( Ορεστιάδα Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Μεσολόγγι ,Αστρος, Τρίπολη Ηράκλειο , Γιαννιτσά Πειραιάς), ειτε στην Αθήνα.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι συμμετείχα και σε Συντονιστικές με πρόσκληση του Πρόεδρου της Ολομέλειας για σοβαρά θέματα.

Επι πλεον οι ολομέλειες με τηλεδιάσκεψη που εγιναν καθεστώς κατά την διάρκεια της Πανδημίας ησαν πραγματικά πολύ σοβαρές ,με πρωτόγνωρα θέματα και κρατούσαν .. 5 -9 ωρες…!!

Συμμετοχή της Προέδρου και στο Πανελλήνιο Συνέδριο των Δικηγορών στις Σέρρες.

Συμμετοχή της Πρόεδρου στην επιτροπή για την επαναφορά των Γλυπτών του Παρθενώνα .Μια πρωτοβουλία του Πρόεδρου της Ολομέλειας υπο την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας που δεν εχει συνερισθεί και ολοκληρωθεί λογω της πανδημίας

3)Δημιουργήσαμε για πρώτη φορά την ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

4) Δημιουργήσαμε για πρώτη φορα τις επιτροπές α) Κοινωνικής Προσφοράς και

β )Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

Η Δυναμική παρουσία των 2 αυτών επίτροπων συνεπικουρουμενων από όλα τα μελη μας ηταν πραγματικά μοναδική.

Τι να πρωτοθυμηθούμε από την δραστήρια επιτροπή μας της Κοινωνικής Προσφοράς.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Α. Επίσκεψη – προσφορά στα Ιδρύματα της Πόλης

Στους Παιδικούς Σταθμούς

Στα ΑΜΕΑ , στην Τράπεζα Αγάπης,

Συναυλία για Φιλανθρωπικό σκοπό για την Αλεξια Σαμαρτζη

Μια Μοναδική εκδήλωση για τον Σύλλογο μας που άφησε το αποτύπωμα της προσφοράς μας και της Αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον Νομό και όχι μονον.και αγκαλιάστηκε από όλους τους φορείς και τους Συλλόγους.

Προσφορά στο Λυρειο Ίδρυμα ( πυρκαγιά στο Ματι)όταν καλέσαμε όλους τους επαγγελματίες της πόλης με παιδικά ρούχα και όταν εμεις αγοράσαμε με συνεννόηση με την Δνση του Ιδρύματος με τοση αγάπη τα παπούτσια τους που τα φόρεσαν και μας ευγνωμονούσαν. Και τα πήγαμε εμει προσωπικά και τα παραδώσαμε σε αυτά τα πληγωμένα παιδιά. !!! όχι εγω αλλα ολοι εσεις από το περισευμα της αγαπης σας.

Επίσκεψη και προσφορά μας στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα!!!

Για πρώτη φορά Ο σύλλογος μας επισκέφτηκε τις κρατούμενες εκει ( δυο φορες) πρόσφερε είδη προσωπικής υγιεινής, παιδικά είδη και βιβλια για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί με αγάπη και ενδιαφέρον, βοήθησε στην επίλυση προβλημάτων κοινωνικής μέριμνας και πλείστων άλλων θεμάτων.

 Όλοι εμεις μαζι!! Πράξεις που μας τιμούν !!! και ειμαι περήφανη που είμαι Πρόεδρος σας.

Και τελευταία η Προσφορά μας μαζι με το ΛΕΑΔΙΘ στους Πυρόπληκτους της Ευβοιας.που αμεσα ανταποκριθήκαμε !!

Στον αδελφό Δικηγορικό Σύλλογο της Χαλκίδας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Α Κοπή της Πίτας με την μεγαλύτερη επιτυχία με συμμετοχή ολων μας με σύμπνοια και συναδελφικότητα με χορό και τραγούδι.

Β. Επισκεψη στα Θέατρα και συναυλίες

Συγκέντρωση των μελων για ψυχαγωγία.

Συγκέντρωση για ψυχαγωγία των παιδιών μας ( Χριστουγεννιάτικη παιδική μάζωξη)

Αγιασμός, με παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας και δεξίωση ολων των Δικαστών και μελών μας.

ΠΑΡΟΧΕΣ

 Σύμβαση με Τραπεζα Νομ.Πληροφοριων ΣΟΛΩΝ   παροχή ΔΩΡΕΑΝ επι τριετία στην Τράπεζα Νομ. Πληροφοριών.στα μελη

Ηδη έγινε και μια ακόμη Σύμβαση για ενα χρόνο

Νομική Βοήθεια Υπογραφή πρωτόκολλου Συνεργασίας με Γ.Γραμ. Νεας Γενιάς ( για την υποστήριξη των νεων μας που ζητούν Νομική Βοήθεια) και με Γραφείο Πρόνοιας του Δημου προς το συμφέρον των μελών μας Δικηγορων αφου τηρείται κατάλογος Για την εν λογω Νομική βοήθεια, αλλα και των πολιτών .και των κακοποιημένων γυναικών.

Συνεργασία με Ολομέλεια για την κατάρτιση συναδέλφων για την έκδοση ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.

Υπογραφή ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ.

1)Οργάνωση Ημερίδας Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

2) Οργάνωση Ημερίδας για Τροποποίηση του Ποιν. Κώδικα

Συνδιοργανωση με Δικ.Συλλογο Χαλκίδας Διημερίδας Αστικού Δικαίου στην Χαλκίδα

Συνδιοργανωση με Δικηγ. Συλλογο Χαλκιδας για την ασφαλιστική μας ενημέρωση .απο τον συνάδελφο κ. Κουτσολαμπρο

Σεμινάριο GDPR για εκπαίδευση των μελών μας.

Ημερίδα Διαμεσολάβησης που έλαβε χωρα εδώ στο Συνεδριακο μας Κεντρο   αλλα και στην Χαλκίδα. Σε συνεργασία με τον Δικηγ .Σύλλογο Χαλκίδας.

Ημερίδα ενημέρωσης για το  ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ συνδιοργανωση με το ΤΕΕ .Στερεάς Ελλάδας

Για το κτηματολόγιο η δημιουργία Επιτροπής από τον Δικηγορικό μας Σύλλογο για την διεκπεραίωση των αιτημάτων.

Ηταν   ένα μεγάλο επίτευγμα από τον Σύλλογο μας με συλλογικότητα και συνευθυνη των μελών μας.

Ημερίδα για το Πτωχευτικό Δίκαιο τηλεδιάσκεψη

Η παραγγελία και διανομή των Ημερολογίων μας ( του Δικηγορικού μας Συλλόγου) για πρώτη φορά στα μέλη μας.

Η καθημερινή μας επαφή με μεηλ και η ενημέρωση σας από το Συμβούλιο για   κάθε θεμα που προκύπτει νομιζω ότι δεν χρειάζεται αναφορά ,αφου θεωρω ότι ειναι διαρκής συνεχής και εντυπωσιακή .με αμέριστο ενδιαφέρον.

Συμμετοχή της Πρόεδρου και των μελών σε κάθε θεμα Κοινωνικό ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ για τους πολίτες για τον Δημο μας με θέση άποψη και τοποθετηση !!! ειτε αυτό ηταν το Νοσοκομείο της Θήβας ειτε το θέμα των Ρομα ειτε αλλά θέματα σημαντικά για τους πολίτεςκαι τον Νομο μας..

ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!   μια συνεχής αγωνία   επιβίωσης για όλους μας !! πρωτόγνωρη φοβική και επικίνδυνη… που διεμβολησε την ζωή μας.

Από την Πρώτη στιγμή οι ενέργειες εμού και του ΔΣ ησαν άμεσες και αποτελεσματικές αν και τις περισσότερες φορές ήρθαμε σε ρήξη μ ε την Διοίκηση του Πρωτοδικείου και την Πρόεδρο Πρωτοδικών.

Παροχή Αντισηπτικών σε ολο το Δικαστικό Μέγαρο και τοποθέτηση σχετικών συσκευών.

Θερμομέτρηση και έλεγχος με πρωτοβουλία του Δικηγ. Συλλογου και την συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού.

Αντιμετώπιση ολων των θεμάτων που πρόεκυψαν από την νοσηση της υπαλλήλου μας προκειμένου να προφυλαχτούμε ολοι μας με συνεχή επιτήρηση και ενημέρωση.

Συνεχής πρόσκληση της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ και συνεχής προληπτικός έλεγχος με rapid test.για την ασφάλεια μας.

Εγκατάσταση στην Βιβλιοθήκη μας ειδικών μικροβιοκτόνων. Συσκευών που κάθε μηνα αντικαθίστανται, όπως και μασκών και αντισηπτικών..

Συνεχής ενημέρωση για τις ΚΥΑ

Επισκευή Δικαστικού Μεγαρου με άπειρες συναντήσεις και προσπάθειες ηλεκτρονικά μηνύματα και παρεμβάσεις, το τονίζω αυτό γιατι ειλικρινά αγωνιστήκαμε για την επίτευξη του όσο και αν σας φαίνεται αυτονόητο……

Και….. συνεχίζουμε… με αγωνιστικότητα αφοσίωση ενδιαφέρον και αγάπη προς εσάς .

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ…

ΜΕ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ….

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΩΤΗΡΙΑ  ΜΑΝΑΡΑ-ΜΑΥΡΑΚΗ