ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΚυριακή Ε΄ Λουκά- Εορτή Αγίων Αναργύρων

ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ

#TAGS: Εκκλησία  Ορχομενός 

Κυριακή Ε΄ Λουκά- Εορτή Αγίων Αναργύρων

Κυριακή Ε΄ Λουκά- Εορτή Αγίων Αναργύρων

Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021

Σπύρος Πέππας

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά Ορχομενού. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Μηνά της Ενορίας Μεγάλης Παναγίας Θηβών. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην τελετή των θυρανοιξίων που αποτελεί τμήμα της ακολουθίας των εγκαινίων και αναφέρθηκε στο Παρεκκλήσιο, το οποίο ανοίγει πάλι τις πύλες του μετά τις ζημιές που υπέστη από την πυρκαγιά. Ο Εφημέριος της Ενορίας Μ.Παναγίας Θηβών π. Γεώργιος Τουλουμάκος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και όλους όσοι βοήθησαν να ξαναχτιστεί το Παρεκκλήσιο.

Το πρωί της Δευτέρας 1η Νοεμβρίου 2021, εορτή των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων και Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοίᾳ, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Δαύλειας. Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καμπιών πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Μήτσου, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή των Αγίων Αναργύρων και γιατί ονομάστηκαν ανάργυροι. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του ανέφερε ότι οι ?γιοι Ανάργυροι έμαθαν από την μητέρα τους Αγία Θεοδότη να είναι σωστοί χριστιανοί και να βοηθούν τους συνανθρώπους τους τονίζοντας ότι οι ?γιοι συνδυάζοντας την πίστη και την επιστήμη θεράπευαν τους ανθρώπους.