ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΑποκλειστικό: Κατέστρεψαν τον αγωγό ύδρευσης στο Καλαμάκι

Αποκλειστικό: Κατέστρεψαν τον αγωγό ύδρευσης στο Καλαμάκι

Αποκλειστικό: Κατέστρεψαν τον αγωγό ύδρευσης στο Καλαμάκι

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Μια εταιρεία, η οποία πραγματοποιεί έργα στο Καλαμάκι Βοιωτίας, φαίνεται πως ξήλωσε τον αγωγό ύδρευσης που είχε τοποθετηθεί προς το Καλαμάκι, ώστε να τοποθετήσει καλώδια υψηλής τάσης. Στο σημείο βρέθηκε η κάμερα του «Ράδιο Θήβα», καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων, κ. Κώστας Βενιζέλος, ο οποίος πληροφορήθηκε από κατοίκους της περιοχής για την κατάσταση που επικρατεί. «Μίλησα με την διευθύντρια της ΔΕΥΑΘ, καθώς αφορά την ΔΕΥΑΘ το κομμάτι αυτό, και έμαθα πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, σε ότι αφορά τουλάχιστον το κομμάτι της ΔΕΥΑΘ. Το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο θα θέσω το ζήτημα ώστε να πάρουμε τις απαντήσεις  που πρέπει».

Στο εν λόγω σημείο φαίνεται πως ένα τμήμα του αγωγού έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές, με τον κ. Βενιζέλο να επισημαίνει πως «μένει να δούμε τι έχει γίνει ακριβώς, καθώς και τι προβλέπει η άδεια τομής, εάν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας και τι προβλέπουν σε αυτές τις περιπτώσεις.»

Ζητήματα εγείρονται αναφορικά με την δυνατότητα ή την αδυναμία επανατοποθέτησης του αγωγού ύδρευσης πάνω από τα καλώδια υψηλής τάσεις, ή θα αναγκαστεί η ΔΕΥΑΘ να σκάψει εκ νέου και να τοποθετήσει σε διαφορετικό σημείο τον αγωγό.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «πρέπει να μπει μια τάξη και να υπάρχει μια συνεννόηση και πρόοδο σε αυτές τις διαδικασίες. Δεν μπορεί κανείς ιδιώτης να σκάβει όπου θέλει, όποτε θέλει και με οποιονδήποτε τρόπο. Θα πρέπει να είναι ενημερωμένες όλες οι υπηρεσίες.»

Αναμένουμε την επίσημη απάντηση τόσο του Δήμου Θηβαίων, όσο και της ΔΕΥΑΘ αναφορικά με αυτό το μείζον ζήτημα. 

Δείτε το video