ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΈρχεται το μεγαλύτερο καρναβάλι της Στερεάς Ελλάδας στον Ορχομενό

Έρχεται το μεγαλύτερο καρναβάλι της Στερεάς Ελλάδας στον Ορχομενό

Έρχεται το μεγαλύτερο καρναβάλι της Στερεάς Ελλάδας στον Ορχομενό

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Ο μεγάλος θεσμός του καρναβαλιού, που μετρά 60 χρόνια ζωής, διοργανώνεται και φέτος στον Ορχομενό.

Ο Δήμος Ορχομενού, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  (Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας)  μαζί με πολιτιστικούς συλλόγους , φορείς και εθελοντές στηρίζουν την μεγάλη προσπάθεια του Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγου Ορχομενού  και σας απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων την Κυριακή της Αποκριάς που θα ξεκινήσει από τα Πέτρινα και θα ολοκληρωθεί με το πατροπαράδοτο κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου στον χώρο μπροστά από το αρχαίο θέατρο.

Η Δήμαρχος Ορχομενού, κυρία Παρασκευή Καράλη, μίλησε στο Ράδιο Θήβα, στην εκπομπή «Ενημερωμένος Πολίτης», για το πολυαναμμενόμενο καρναβάλι του Ορχομενού.

«Στο Ορχομενό από τον Οκτώβριο οι εθελοντές συγκεντρώνονται σε μια τεράστια αίθουσα και όλο τον χειμώνα δουλεύουν όλες τις ελεύθερες ώρες τους σχεδιάζοντας τα θέματα και τα άρματα και φτάνει η αποκορύφωση την Κυριακή 1η Μαρτίου όπου είναι η μεγάλη παρέλαση των αρμάτων. Φέτος έχουμε πολύ μεγάλη βοήθεια από την περιφέρεια και την Π.Ε Βοιωτίας και την κυρία Παπαθωμά. Πάρα πολλοί είναι οι εθελοντές αλλά και οι χορηγοί, έχουν συνδράμει για να στηρίξουν αυτή τη τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι εθελοντές του Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγου Ορχομενού.» Μέχρι στιγμής υπάρχουν, επίσημα, οκτώ άρματα όμως όπως επισήμανε η κ. Καράλη, «όλο και κάτι παρουσιάζετε μέχρι το τέλος. Υπάρχουν και ομάδες που είναι εκτός αρμάτων, αλλά μέχρι τελευταία στιγμή υπάρχουν συμμετοχές, υπάρχει μια δυναμική και μπορεί να εμφανιστεί κάποιο άρμα.»

Ο κ. Νίκος Καϊλής, υπεύθυνος του Δήμου Ορχομενού για το καρναβάλι, μιλώντας την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 στην εκπομπή «Ενημερωμένος Πολίτης», επισήμανε πως το Καρναβάλι Ορχομενού «αποτελεί το μεγαλύτερο, πλέον, καρναβάλι στη Στερεά Ελλάδα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος έχουμε την μεγάλη παρέλαση 1η Μαρτίου ξεκινάμε στις 16:00 από τα Πέτρινα, που φτάνει και μέχρι την κεντρική πλατεία ώστε να κάψουμε τον καρνάβαλο με τον παραδοσιακό τρόπο. Φέτος έχουμε έντεκα άρματα, πιο πολλά από κάθε άλλη χρονιά.» Ο κ. Καϊλής υπογράμμισε πως το καρναβάλι στηρίζεται αποκλειστικά από τους εθελοντές και πως διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό και Παραδοσιακό Σύλλογο με την βοήθεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και της Π.Ε Βοιωτίας, ενώ ευχαρίστησε στη συνέχεια την κ. Φ. Παπαθωμά για την στήριξη της. «Φέτος έχουμε αρκετά μεγάλη συμμετοχή και πολλά πληρώματα, ακόμη και σήμερα κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή σε όλα τα πληρώματα, σε όλες τις εκδηλώσεις, να έρθει κόσμος να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε. Οι απόκριες στον Ορχομενό, είναι κάτι το διαφορετικό».