ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣυνάντηση Μουλκιώτη με φορείς του Διονύσου

Συνάντηση Μουλκιώτη με φορείς του Διονύσου

Συνάντηση Μουλκιώτη με φορείς του Διονύσου

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΚΙΝΑΛ, κ. Γ. Μουλκιώτης, πραγματοποίησε συνάντηση με φορείς του Διονύσου. Συγκεκριμένα ο Βουλευτής είχε σύσκεψη με τους Ανδρέα Βελέντζα, Πρόεδρο Κοινότητας, Τριαντάφυλλο Βελαώρα, Πρόεδρο και Γιάννη Δράκο, Γραμματέα του Αγροτικού Συνεταιρισμού, την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

Κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε το χρόνιο πρόβλημα των επικοιστικών κτημάτων του Διονύσου και τα ζητήματα που ανακύπτουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επιπλέον, οι φορείς του Διονύσου εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την επικείμενη αδυναμία καλλιέργειας λόγω της εξωπραγματικής εκτίναξης της τιμής ρεύματος, λιπασμάτων και εφοδίων.

Ο βουλευτής επεσήμανε την αναγκαιότητα λήψης πολιτικής απόφασης για την επίλυση του θέματος των επικοιστικών κτημάτων και των ζητημάτων που ανακύπτουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και λήψης μέτρων ενίσχυσης των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Τόνισε επίσης ότι η Κυβέρνηση, δεν επικεντρώνεται σε θετικές πρωτοβουλίες και σε μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα, ειδικά στη κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε, αδιαφορεί για τις προτάσεις που καταθέτει συστηματικά το Κίνημα Αλλαγής, ενώ αποφεύγει επανειλημμένως να δώσει απαντήσεις σε σχετικά ερωτήματα που ο ίδιος καταθέτει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Τέλος, υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής, όχι μόνο καταδικάζει την αδιαφορία της Κυβέρνησης για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αλλά συνεχίζει να μάχεται για λήψη άμεσων πολιτικών αποφάσεων αντιμετώπισης του προβλήματος των εξωπραγματικών αυξήσεων στην αγροτική καλλιέργεια, διότι εγκυμονείται κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης.