ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΚΕΠΒ - Θήβα: Κρούσματα κορονοϊού έπειτα από τις άδειες

ΚΕΠΒ - Θήβα: Κρούσματα κορονοϊού έπειτα από τις άδειες

ΚΕΠΒ - Θήβα: Κρούσματα κορονοϊού έπειτα από τις άδειες

Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Με την επιστροφή από την χριστουγεννιάτικη άδεια εμφανίστηκαν στο στρατόπεδο κρούσματα Κορονοιού. Με το πέρασμα των ημερών τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί και το στρατόπεδο πλέον αποτελεί μια υγειονομική βόμβα. Τα στελέχη κάνουν συνεχώς εκκλήσεις για την χρήση μάσκας προκειμένου να προστατευθούμε όμως αυτό δεν φτάνει.

Είναι αναγκαίο να υπάρχουν περισσότερα αντισηπτικά στους κοινόχρηστους χώρους και ιδιαίτερα στο χώρο εστίασης που περνάει από εκεί όλο το στρατόπεδο καθημερινά καθώς και να υπάρχει μέριμνα για να μην συνοστιζόμαστε κατά την διάρκεια του φαγητού και του πλυσίματος των δίσκων.

Αμεσα να γίνουν προληπτικά τεστ ανίχνευσης covid, ώστε να μπορούν αφενός οι θετικοί να απομωνοθούν και να μην μεταδοθεί περαιτέρω ο ιός και αφετέρου να γίνει η διάγνωση έγκαιρα για να μην πάει πίσω ο προγραμματισμός των πτήσεων για την Νήσο Κ. Ιδιαίτερα αναγκαία είναι η πρόσληψη παραπάνω ιατρικού προσωπικού με ευθύνη του κράτους για την ανάλυση των δειγμάτων αφού στο στρατόπεδο παρουσιάστηκαν περιπτώσεις φαντάρων που μπήκαν σε καραντίνα ως θετικά κρούσματα ενώ στη συνέχεια τους ανακοινώθηκε ότι έγινε λάθος και είναι αρνητικοί.

Η κατάσταση είναι ανησυχητική και δεν γίνεται να ξυπνάμε κάθε μέρα με το άγχος αν έχουμε κολλήσει εμείς η κάποιος συφανταρος μας από το θάλαμο.

Να γίνονται δωρεάν τεστ σε όλους τους φαντάρους και να εμβολιαστούν άμεσα και έγκαιρα όσοι στρατιώτες το επιθυμούν παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα προελέγχου πριν το εμβόλιο και παρακολούθησης μετά από την χορήγηση του.

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την πανδημία με αποστάσεις και να καλυφθούν οι ανάγκες σε σαπούνι, αντισηπτικά και μάσκες.

Να μην αφεθούν τα πράγματα στην τύχη τους.

Φαντάροι από το ΚΕΠΒ Θήβας

Πηγή: alt.gr