ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜε μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο "Δρόμος του Επαμεινώνδα" (Βίντεο)

ΘΗΒΑ

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο "Δρόμος του Επαμεινώνδα" (Βίντεο)

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο "Δρόμος του Επαμεινώνδα" (Βίντεο)

Κυριακή, 1 Μαρτίου 2020

Γιώργος Πέππας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο 12ος Δρόμος του Επαμεινώνδα, με συμμετοχή που έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Ο δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου μιλώντας στη κάμερα του Ράδιο Θήβα δήλωσε πως: «Είναι ένας θεσμός πλέον ο αγώνας αυτός που γίνεται κάθε χρόνο, σήμερα γίνεται για 12η φορά. Πολύ σημαντικό για τον τόπο μας και για τον δήμο μας και βλέπω πως φέτος, με μεγάλη χαρά, έχουμε πολλές συμμετοχές. Πιστεύω ότι θα είναι ένας καλός αγώνας, είναι πολύ σημαντικό να τιμάμε τον τόπο μας και τον μεγάλο αυτόν στρατηλάτη και πολιτικό, τον Επαμεινώνδα, όπου έφερε την Θήβα σε ηγεμονεύουσα θέση μετά την νίκη του επί των Σπαρτιατών, και πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς και με ακόμη καλύτερη διοργάνωση του χρόνου ώστε να έχουμε περισσότερες συμμετοχές. Είναι μια αθλητική διοργάνωση, ένας λαϊκός ημιμαραθώνιος πολύ σημαντικός».

Το παρών έδωσε και ο αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Καμούτσης υπογραμμίζοντας πως: «Η μεγάλη συμμετοχή είναι κάτι πολύ θετικό, είναι μια ώθησε του κόσμου στο να αθλείται. Θέλω να ευχηθώ καλό τερματισμό σε όλους τους δρομείς, να είναι ένας δρόμος ο οποίος να μην παρουσιάσει κάτι το αρνητικό και να είμαστε κοντά σε όλον αυτόν τον κόσμο, έχει υποχρέωση η δημοτική αρχή να προάγει τον μαζικό αθλητισμό και να τον στηρίζει».

O δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων κ. Σταμάτης Καλαμιώτης τόνισε πως «Είναι μεγάλη χαρά που για άλλη μια φορά, για 12η χρονιά, στον δήμο της Θήβας γίνεται αυτός ο ημιμαραθώνιος με συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα. Ο δήμος Θηβαίων και η δημοτική αρχή έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε ώστε ο αγώνας να έχει συμμετοχή, να είναι οργανωμένος και να καθιερωθεί στη συνείδηση και των Θηβαίων πολιτών αλλά και των αθλητών από όλη την Ελλάδα ως μια σημαντική αθλητική δραστηριότητα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους συλλόγους, Γυμναστικός Σύλλογος Πίνδαρος και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας για την συνεισφορά τους και φυσικά τους αθλητές που συμμετέχουν στον αγώνα».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας κ. Ιωάννης Σκουρτανιώτης ευχαρίστησε τον κόσμο για την συμμετοχή του δηλώνοντας πως «Φέτος είναι ο 12ος δρόμος του Επαμεινώνδα, όπου φέτος προτείναμε δύο νέες καινοτομίες. Προσθέσαμε τον μικρό αγώνα των 6,8 χλμ ο οποίος θα έχει εκκίνηση την Κοινότητα Λουτουφίου και αλλάξαμε την ημερομηνία του αγώνα από αρχές καλοκαιριού σε τέλος Σεπτεμβρίου. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Δ.Ο.Θ με συνδιοργανωτές τον ΣΔΥΘ και τον Γ.Σ Πίνδαρο».

 

Δείτε το video