ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΓ. Πέππας: Ο Μπόρις θυμήθηκε πως είναι συντηρητικός

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

#TAGS: Γιώργος Πέππας 

Γ. Πέππας: Ο Μπόρις θυμήθηκε πως είναι συντηρητικός

Γ. Πέππας: Ο Μπόρις θυμήθηκε πως είναι συντηρητικός

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Μπόρις Τζόνσον τελικά θυμήθηκε πως εκλέχθηκε ο συντηρητικός Πρωθυπουργός, και αποφάσισε να αντιμετωπίσει την παράνομη μετανάστευση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιήσει το Βασιλικό Ναυτικό για να σταματήσει τις εισροές των παράνομων μεταναστών από την Γαλλία. Όμως στην πραγματικότητα θα λειτουργούν τα πλοία του Βασιλικού Ναυτικού ως πανάκριβα «ταξί» που θα παραλαμβάνουν τους παράνομους μετανάστες όταν τους εντοπίζουν και θα τους πηγαίνουν στην Αγγλία, καθώς δεν μπορούν να εισέλθουν, δίχως άδεια, στα Γαλλικά θαλάσσια ύδατα, ούτε μπορούν να επαναπροωθήσουν όσους παράνομους μετανάστες εντοπίσουν.

Όλο αυτό φέρεται πως είναι απλά ένας αντιπερισπασμός από τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Μπόρις Τζόνσον αυτή τη περίοδο.

Υπάρχει την ίδια στιγμή και μια πρόταση για την δημιουργία κέντρου υποδοχής προσφύγων στην Δυτική Αφρική, στο οποίο θα μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο μέχρι να εξεταστεί η αίτησή τους, όμως ούτε αυτή η λύση είναι ιδιαίτερα ρεαλιστική, καθώς από την μια τα έξοδα θα είναι τεράστια, από την άλλη ούτε οι ακτιβιστές αλλά ούτε και οι ίδιοι οι αιτούντες άσυλο δεν θα δεχτούν κάτι τέτοιο.

Τελικά η μόνη στιγμή που οι εκλογές φέρεται πως εισακούγονται, έστω και για τα μάτια του κόσμου, είναι όταν η Κυβέρνηση αναζητεί έναν αντιπερισπασμό, ή έρχονται οι εκλογές.