ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΈκτακτο: Σύγκρουση δύο τραίνων στη Λιβαδειά με τραυματίες

Έκτακτο: Σύγκρουση δύο τραίνων στη Λιβαδειά με τραυματίες

Έκτακτο: Σύγκρουση δύο τραίνων στη Λιβαδειά με τραυματίες

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Μια αμαξοστοιχία του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη φέρεται πως έπαθε βλάβη και ακινητοποιήθηκε κοντά στον σταθμό του ΟΣΕ στη Λιβαδειά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε και βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει θέρμανση μέσα στο τραίνο.

Φέρεται πως στο σημείο έσπευσε μετά από ώρες μηχανή από το Λιονοκλάδι, όμως κάτω από άγνωστες ακόμη συνθήκες συγκρούστηκαν μεταξύ τους με δύναμη, με αποτέλεσμα η πρώτη αμαξοστοιχία να τρανταχτεί έντονα και να υπάρξουν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις τραυματίες τουλάχιστον.

Το σημείο που έγινε η σύγκρουση είναι μέσα σε κάποια χωράφια, από τα οποία περνάνε οι γραμμές του τραίνου, με τουλάχιστον 4 πυροσβέστες να βρίσκονται εκεί αυτή τη στιγμή, όμως λόγω της κακοκαιρία δεν είναι εύκολη η επικοινωνία τους με την υπηρεσία της πυροσβεστικής μέσα από τον ασύρματο.

Στο σημείο φέρεται πως σπεύδει επίσης η 7η ΕΜΑΚ από την Λαμία ώστε να συνδράμει στον απεγκλωβισμό των επιβατών. Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή καθώς οι επιβάτες είναι στο σημείο για αρκετές ώρες δίχως θέρμανση, ενώ η κακοκαιρία της «Ελπίς» μαίνεται.