ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΝέα μέθοδος αποχιονισμού στην Θήβα

Νέα μέθοδος αποχιονισμού στην Θήβα

Νέα μέθοδος αποχιονισμού στην Θήβα

Καθαρίζουμε τους δρόμους και σκεπάζουμε πεζοδρόμια και σπίτια

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Σπύρος Πέππας

Καταγγελία αναγώστη του radiothiva.gr

Κανένας δεν αμφισβητεί το μέγεθος της κακοκαιρίας ούτε επίσης τις τεράστιες προσπάθειες που απαιτούνται από τους εμπλεκόμενους φορείς τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Αλλο είναι όμως να μην διαθέτεις μέσα ή χρόνο(οργάνωση με απλά λόγια) και άλλο να δημιουργείς επιπλέον προβλήματα στους πολίτες.

Ο Δήμος Θήβας μίσθωσε μηχανήματα για τον αποχιονισμό των δρόμων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, να υποθέσουμε πως όρισε σημεία ρίψης του χιονιού, αλλά οι οδηγοί αποφάσισαν να πράξουν   του κεφαλιού τους, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε πεζούς και σπίτια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της οδού Κασσάνδρου, όπου ο οδηγός του μηχανήματος ξεφόρτωσε το χιόνι στο πεζοδρόμιο της οδού, πάνω στο σπίτι κι ευτυχώς που δεν έκλεισε και το παράθυρο.

Αποτέλεσμα; Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν ρολόγια και καλώδια της ΔΕΗ, κουτιά του ΟΤΕ, λούκια και το χειρότερο, άλλο σπίτι αμέσως μετά σε κατήφορο, που σημαίνει ότι με την πρώτη βροχή θα πλημμυρίσει.

Ο Δήμος ειδοποιήθηκε για το πρόβλημα, όμως βρισκόμαστε στην 3η ημέρα με την κατάσταση να παραμένει η ίδια και ο αρμόδιος εργολάβος, με ειδικά καθήκοντα στον Δήμο, απών.