ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΘωμάς Κιούσης: Ασφαλείς διαδρομές για τον Αγ. Νικόλαο - Αλυκή

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

#TAGS: Θωμάς Κιούσης  Δήμος Θηβαίων 

Θωμάς Κιούσης: Ασφαλείς διαδρομές για τον Αγ. Νικόλαο - Αλυκή

Θωμάς Κιούσης: Ασφαλείς διαδρομές για τον Αγ. Νικόλαο - Αλυκή

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Στο προσκήνιο επανήλθε το θέμα της ασφάλειας των διερχόμενων πολιτών, μετά την πρόσφατη αποκόλληση βράχων στη διαδρομή Δομβραίνας – παραλία Αγίου Νικολάου.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θήβας, επανέφερα το θέμα και επεσήμανα την ανάγκη να δοθούν άμεσες, αποτελεσματικές και μόνιμες λύσεις για να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς οι διερχόμενοι πολίτες δεδομένης και της ευρείας χρήσης του δρόμου που γίνεται ακόμα μεγαλύτερη προχωρώντας προς την καλοκαιρινή περίοδο.

Η δημοτική αρχή απάντησε ότι το επόμενο διάστημα θα ανατεθεί ως επείγον σε εξειδικευμένο συνεργείο, έργο που θα αφορά εργασίες αποσάθρωσης στα επικίνδυνα σημεία της διαδρομής.

Σίγουρα πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις, όμως είναι αναγκαία και η αντιμετώπιση με οριστικό και μόνιμο τρόπο.

Σημειώνουμε ότι στο δήμο, έχει παραδοθεί μελέτη του ΕΜΠ για παρεμβάσεις τις οποίες η μελέτη κοστολογεί σε 5,1 εκατ. ευρώ και ο δήμος βρίσκεται σε αναζήτηση της πηγής χρηματοδότησης. Θα μπορούσαν όμως να διερευνηθούν και εναλλακτικές λύσεις πιθανότατα πιο αποτελεσματικές και με μικρότερο κόστος.

Αρκεί οι ενέργειες να γίνουν με ταχύτατες διαδικασίες με στόχο να δοθεί μόνιμη λύση για την ασφαλή διέλευση που οδηγεί σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του δήμου Θήβας και της Βοιωτίας γενικότερα.

Επαναλάβαμε και την ανάγκη συντήρησης, σωστής σηματοδότησης και παρεμβάσεων με αποκατάσταση ζημιών σε προστατευτικές μπάρες και τοποθέτηση καινούργιων σε επικίνδυνα σημεία στη διαδρομή Ξηρονομή – Αλυκή. Η δημοτική αρχή διαβεβαίωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εγκριθεί ποσό για οδοποιία που θα καλύπτει αυτές τις παρεμβάσεις, οι οποίες πάντως έχουν καθυστερήσει σημαντικά και χρειάζεται να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι