ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΑρχιμ. Νικόδημος Κάστιζας: Τελικά τι ξημερώνει;

Αρχιμ. Νικόδημος Κάστιζας: Τελικά τι ξημερώνει;

Αρχιμ. Νικόδημος Κάστιζας: Τελικά τι ξημερώνει;

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Φοβερό γεγονός ο πόλεμος. Σφαγή, πόνος, καταστροφή. Ξεριζωμός από τις εστίες. Ζούμε αυτή τη στιγμή μια, ουσιαστικά, εμφύλια σύρραξη στην Ουκρανία. Δυστυχώς, από τα μέσα έχουμε, ως συνήθως, μονομερή ενημέρωση. Δεν παίρνω το μέρος των Ρώσων ούτε φυσικά των Ουκρανών, αλλά δεν μπορούμε να ακούμε συνέχεια από μέσα τα οποία μέχρι τώρα ελέγχονταν, όπως ομολογείται, από μη διαφανείς τρόπους ότι πρέπει να εξοντωθούν οι επιτιθέμενοι για να μην ξαναγίνει. Εξοντώθηκαν οικονομικά οι Τούρκοι που έχουν καταλάβει με τον ίδιο τρόπο τη μισή Κύπρο (1974);

Σταμάτησαν να πωλούν όπλα στους Τούρκους ακόμα και οι Ευρωπαίοι, υποτίθεται, σύμμαχοί μας; Ποιά η τιμωρία για τα εγκλήματα στο Βελιγράδι (1999); Ποιά η τιμωρία για την καταστροφή της Συρίας στα πρόσφατα γεγονότα; Με ξεπερνάει επίσης ένα γεγονός: ότι πριν λίγα λεπτά ο Γερμανός Καγκελάριος ανακοίνωσε επίσημα ότι θα δοθεί ένα τεράστιο οικονομικό πακέτο για τον εξοπλισμό της Γερμανίας. Μιλάμε για τη χώρα που ευθύνεται απόλυτα για τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους. Πώς ξεχνιέται τελικά η Ιστορία. Και μετά εμείς ζητάμε την πολεμική αποζημίωση των καταστροφών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Δίστομο, Καλάβρυτα. Πάει.

Ξεχάστηκαν όλα. Κρίμα. Κρίμα. Κρίμα. Το ποσό που θα δώσει για να οπλιστεί πάλι και να γίνει αστακός είναι 100 δις ευρώ. Μακάρι να μη ζήσουμε τίποτα στο μέλλον. Ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας. Αν αυτό δεν απασχολήσει κανέναν και δεν κινητοποιήσει κανέναν το μέλλον ζοφερό. Φαίνεται ότι ο παλιός Ιταλός Ηγέτης Αντόνιο Γκράμσι είχε δίκιο όταν έλεγε ότι "η Ιστορία διδάσκει, αλλά δεν έχει κανέναν μαθητή".

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι