ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΑνακοίνωση του Ε.Κ.Θήβας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ανακοίνωση του Ε.Κ.Θήβας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ανακοίνωση του Ε.Κ.Θήβας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022

Γιώργος Πέππας

Το Εργατικό Κέντρο απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, μετανάστριες, πρόσφυγες που σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού τους ρόλου σ’ ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που θεωρεί ότι έχει εξασφαλισθεί η ισότητα φύλου.

Η επίθεση στα δικαιώματά μας και ιδιαίτερα των γυναικών ρίχνει βαριά τη σκιά της με χιλιάδες απολυμένες ή με αναστολή συμβάσεων, γενίκευση της ευελιξίας, της εντατικοποίησης, της τηλεργασίας, επιβάρυνση της σωματικής και ψυχικής υγείας των γυναικών, γιατί ο εργάσιμος χρόνος γίνεται λάστιχο και ο πραγματικά ελεύθερος χρόνος εξαφανίζεται, ενώ υφίσταται νέα επίθεση για να δουλεύουμε 10ωρα, όταν το απαιτούν οι εργοδότες, με αύξηση των υπερωριών και επέκταση της δουλειάς την Κυριακή, να "αμειβόμαστε" με ρεπό, άδειες... όποτε και αν αυτοί αποφασίσουν και με επιβάρυνση της υγείας μας, αφού δεν θα προλαβαίνουμε να παίρνουμε ανάσα από τη δουλειά.

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας, βρίσκει τις γυναίκες και όλο το λαό μας αντιμέτωπους με την ανασφάλεια, τα αδιέξοδα που γέννησαν η κατάρρευση των δημόσιων συστημάτων Υγείας και η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο και μαζί με όλα τα παραπάνω, και την αύξηση των περιστατικών βίας απέναντι στις γυναίκες σε συνθήκες εγκλεισμού των πόλεων και της κοινωνικής ζωής .

Καθημερινά οι εργαζόμενες γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με προκλήσεις, απειλές, εκβιασμούς, παρενοχλήσεις, διλλήματα στο εργασιακό και οικογενειακό τους περιβάλλον στο οποίο ζουν, προσφέρουν και εργάζονται. Καθημερινά αγωνίζονται, διεκδικούν και απαιτούν ισότητα στη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους στην εργασία και στην κοινωνία.

Το Γυναικείο Κίνημα, παράλληλα με το Συνδικαλιστικό, διεκδικεί την ανατροπή αυτών των πολιτικών και των κοινωνικών στερεοτύπων για την απελευθέρωση ,την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισοτιμία και τα αυτονόητα δικαιώματα της Γυναίκας.

Δεκδικούμε συγκεκριμένα μέτρα που :

Θα στηρίζουν την εργασία και την μητρότητα.

Θα αντιμετωπίζουν τη μεγάλη ανεργία στις γυναίκες.

Θα εξασφαλίζουν την επαγγελματική εξέλιξη, με βάση τα προσόντα που έχει σήμερα η γυναίκα.

Θα αναβαθμίζουν το κοινωνικό κράτος και τις παροχές προς την οικογένεια.

Θα προωθούν την αλλαγή των πολιτιστικών προτύπων, ώστε να αναδεικνύουν τη γυναίκα ισότιμη με τον άνδρα σε όλους τους τομείς.

Με πραγματική δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι