ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΑνδρέας Κουτσούμπας: Πίστη, κορονοϊός και ψυχραιμία

Ανδρέας Κουτσούμπας: Πίστη, κορονοϊός και ψυχραιμία

Ανδρέας Κουτσούμπας: Πίστη, κορονοϊός και ψυχραιμία

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020

Γιώργος Πέππας

Για την πίστη και τον κορωνοϊό μίλησε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Κουτσούμπας:

Όσες και όσοι με γνωρίζουν, γνωρίζουν ότι ο πατέρας μου ήταν επίτροπος στην Εκκλησία του χωριού όπου μεγάλωσα, τις Τσουκαλάδες. Γνωρίζουν επίσης και την συμπαράσταση που έχω δείξει στα θέματα της εκκλησίας είτε ως πολίτης είτε με την ιδιότητα μου ως βουλευτής.

Η οικογένεια μου είναι βαθιά θρησκευόμενη και εγώ τόσο ως νέος όσο και σε μεγαλύτερη ηλικία ασπαζόμουν την πίστη που διακατείχε τον πατέρα μου μέσα από τις συζητήσεις και τις ιστορίες του αλλά και μέσω της συχνής μου επαφής με την εκκλησία.

Ένα από τα πιο σημαντικά διδάγματα που ο πατέρας μου μοιράστηκε μαζί μου, ήταν ότι ο Θεός βρίσκεται παντού. Κανένας χώρος και κανένα μέρος δεν έχει πρωτοκαθεδρία στην πίστη και την αφοσίωση προς τον θεό. <<Την πίστη σου, την κουβαλάς μαζί σου>> μου έλεγε. <<Είναι αυτή η μικρή φωνή στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου που σε βοηθάει να καταλάβεις τι είναι λάθος και τι σωστό, που σε κάνει να αποδέχεσαι και να αγκαλιάζεις τους γύρω σου και σε παρακινεί να γίνεις καλύτερος άνθρωπος>>.

Αυτή, λοιπόν, η μικρή φωνή που όλοι έχουμε νιώσει κατά καιρούς είτε αποφασίζουμε να την ονομάσουμε πίστη είτε επιλέγουμε κάποια άλλη ονομασία αυτή τη στιγμή μου επιβάλλει να κάνω αυτό που θεωρώ σωστό.
Η πολιτεία μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι υπάρχει σχέδιο και έχει χειριστεί το ζήτημα με αποτελεσματικότητα και ψυχραιμία ενώ έχουν εκδοθεί συγκεκριμένες οδηγίες και προληπτικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού, τα οποία και πρέπει να ακολουθήσουμε.

Η ευθύνη που φέρουμε στην κοινωνία δεν είναι μόνο ατομική αλλά και συλλογική.
Εάν θέλετε να παραστείτε σε λειτουργία και να κοινωνήσετε αυτό είναι επιλογή σας και κανένας δεν πρόκειται να σας εμποδίσει. Εάν θέλετε όμως να μείνετε σπίτι για λόγους προληπτικούς, αυτό είναι επίσης δική σας επιλογή και σε καμία περίπτωση δεν σας καθιστά λιγότερο ή περισσότερο χριστιανούς από οποιονδήποτε.

Οι ημέρες που θα ακολουθήσουν ίσως είναι δύσκολες. Αλλά είμαστε όλοι εδώ, σε επίπεδο θεσμικό και προσωπικό, για να τις ξεπεράσουμε μαζί.