ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΈκλεισε ο κεντρικός δρόμος της Αλυκής (Βίντεο)

ΑΛΥΚΗ

#TAGS: ΑΛΥΚΗ  ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ 

Έκλεισε ο κεντρικός δρόμος της Αλυκής (Βίντεο)

Έκλεισε ο κεντρικός δρόμος της Αλυκής (Βίντεο)

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020

Γιώργος Πέππας

Έκλεισε ο κεντρικός δρόμος της Αλυκής την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, λόγω δικαστικής διαμάχης που έχει η εταιρεία στην οποία ανήκει το οικόπεδο με τον Δήμο Θηβαίων, καθώς υποστηρίζει πως δεν έχει εξοφληθεί το χρηματικό ποσό για την απαλλοτρίωση του χώρου.

Ο κ. Σπύρος Κάρκαλη, εκπρόσωπος της εταιρείας, άσκησε σφοδρή κριτική προς τον Δήμο της Θήβας, ενώ υπογράμμισε «Κλείνω τον δρόμο για να καταλάβουν και να εφαρμόσουν τον νόμο και την απόφαση του δικαστηρίου». Παράλληλα επισήμανε πως σε περίπτωση πυρκαγιάς, καθώς δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση στη θάλασσας, ενδέχεται να υπάρξουν πολλά θύματα.

Ο κ. Γιώργος Κούλας, μέλος της επιτροπής Αγώνα Αλυκής δήλωσε πως «ζούμε μια απαράδεκτη συμπεριφορά» τόσο για το κλείσιμο του δρόμου, που λειτουργούσε για δεκαετίες, όσο και με την αυτοδιοίκηση «η οποία είναι απούσα σε αυτή την ενέργεια, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για να διασφαλίσει αυτό τον δρόμο που αποτελεί την μοναδική πρόσβαση του οικισμού στην παραλία και στον κεντρικό δρόμο». «Ο επαγγελματίας εδώ δηλώνει πως έχει δικαστικές αποφάσεις,  γιατί δεν κάλεσε τον κόσμο για να έχει και την συνδρομή του και να πιέσουν  την δημοτική αρχή για να λύσει το θέμα;», ρώτησε ο κ. Κούλας.

Στη κάμερα του Ράδιο Θήβα μίλησε επίσης ο κ. Θοδωρής Μαρίνος, μέλος της Τ.Κ. Ξηρονομής, επισημαίνοντας πως «αυτά είναι πρωτάκουστα που γίνονται στον τόπο», ενώ υπογράμμισε πως παρά τα καλά λόγια που ακούγονται από πολλούς για την Αλυκή, στην προκειμένη περίπτωση σε κάτι τόσο σημαντικό, δεν βρέθηκε κανένας στο σημείο.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κύριος Γιώργος Αναστασίου, μιλώντας στην κάμερα του Ράδιο Θήβα για το συμβάν, ξεκαθάρισε πως ενημερώθηκε πρώτη φορά για την κατάσταση που υπάρχει ανάμεσα στον δήμο και την εταιρεία, πριν 15 ημέρες σε επίσκεψη του κ. Κάρκαλη στον Δήμο. «Εχθές ο κ. Κάρκαλη θεώρησε σκόπιμο εν όψει της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, που έχουν νεκρώσει τα πάντα, τα δικαστήρια νεκρά, οι δικαστικοί επιμελητές δεν λειτουργούν, να πάει να κάνει κατά τη δική μου άποψη, μια αυτοδικία και να κλείσει τον δρόμο που χρησιμοποιείται από τους πολίτες εδώ και 40 χρόνια περίπου, ενεργώντας  ως εκπρόσωπος της εταιρείας.» Ο Δήμαρχος Θηβαίων ξεκαθάρισε πως θα συζητήσει με την νομική υπηρεσία του δήμου τα μέτρα και τις ενέργειες που θα λάβει ο Δήμος, καθώς τα δικαστήρια είναι κλειστά λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού. Το σημείο θα επισκεφθεί την Τετάρτη ο κ. Αναστασίου ώστε να δει πως μπορεί η δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα.