ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤώρα: Σεισμός 3,2 ρίχτερ στη Θήβα

ΘΗΒΑ

#TAGS: Θήβα  Σεισμός 

Τώρα: Σεισμός 3,2 ρίχτερ στη Θήβα

Τώρα: Σεισμός 3,2 ρίχτερ στη Θήβα

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022

Γιώργος Πέππας

Στις 12:25 σημειώθηκε ένας ακόμη σεισμός στη Θήβα, αυτή τη φορά ήταν 3,2 ρίχτερ.

Από εχθές έχουν υπάρξει αρκετοί σεισμοί που έγιναν αισθητοί στην περιοχή μας, ενώ αρκετοί πολίτες εκφράζουν την ανησυχία τους μέσα από τα social media. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο Διευθυντής του του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, κ. Ακης Τσελέντης, αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Facebook, στους τελευταίους σεισμούς που επηρεάσαν την Θήβα, σημειώνοντας πως θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μόλις συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ άφησε αιχμές προς τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, επισημαίνοντας πως είχε ζητηθεί πριν ακρετό καιρό η τοποθέτηση τριων επιπλέον οργάνων, κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, δεν έγινε.

Το σχετικό κομμάτι της ανάρτησης του κ. Τσελέντη:

«(**) Σχετικά με Θήβα θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μόλις μαζέψουν τα απαραίτητα στοιχεία. Μολονότι έχουμε βάλει όργανα στην περιοχή έχουμε ζητήσει από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την εγκατάσταση 3 επιπλέον σεισμογράφων πριν αρκετό καιρό.

Αν είχαν μπει αυτά τα όργανα θα είχαμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του φαινομένου όπως έχουμε τώρα για το Αρκαλοχώρι.

Το Γεωδυναμικό δεν είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος να χρηματοδοτεί επιστημονικές αποστολές σε όλη την Ελλάδα. Εδώ αγωνιούμε να καλύψουμε την νυκτερινή μας βάρδια, γι’ αυτό είναι σημαντικό οι Περιφέρειες να συνδράμουν στο έργο μας… και όχι να «τρέχουν» τις μέρες κάποιας σεισμικής έξαρσης και μετά να τα ξεχνούν.

Σας θυμίζω ότι για τη Θήβα το Γεωδυναμικό από την πρώτη στιγμή έβαλε με ίδιους πόρους όργανα και ήταν αυτό το οποίο διέψευσε ανακοινώσεις κάποιων «σεισμολόγων» Τρομολάγνων στα ΜΜΕ για επερχόμενα εφτά Ρίχτερ!»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι