ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΟι 5 επιχειρησιακοί στόχοι του σχεδίου «Κοιτάω μπροστά» του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους» του Δήμου Χαλκιδέων

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

#TAGS: Δήμος Χαλκιδέων 

Οι 5 επιχειρησιακοί στόχοι του σχεδίου «Κοιτάω μπροστά» του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους» του Δήμου Χαλκιδέων

Οι 5 επιχειρησιακοί στόχοι του σχεδίου «Κοιτάω μπροστά» του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους» του Δήμου Χαλκιδέων

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε ανακοίνωσε που έδωσε στη δημοσιότητα, αναφέρει, ως Δικαιούχος, έχει ξεκινήσει, μαζί με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, ως Διαχειριστής, την υλοποίηση του σχεδίου «Κοιτάω Μπροστά», το οποίο αφορά το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που εδρεύει στην οδό Σταδίου 29, με Αρχή Διαχείρισης το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.), το οποίο εδρεύει στην οδό Κ. Παλαμά αρ. 6 - 8.

Στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο Χαλκιδέων, ξεκίνησαν δράσεις δημοσιότητας- ενημέρωσης σε τοπικούς φορείς των Δήμων, στο κοινό και σε άλλους οργανισμούς κοινωνικής αλληλεγγύης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τους στόχους και το σκοπό του προγράμματος.

Στόχος του Σχεδίου ΣΕ-20 είναι η ένταξη στο πρόγραμμα και η παροχή υπηρεσιών στέγασης, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην εργασία αστέγων νοικοκυριών.

Επιχειρησιακοί Στόχοι του Σχεδίου αποτελούν:

Ε.Σ. 1: Η άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας κατ’ ελάχιστον 11 αστέγων νοικοκυριών (12 ωφελούμενων), όπως αυτά προσδιορίζονται ειδικότερα στην Αναμορφωμένη Αίτηση Χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δικαιούχος Φορέας.

Ε.Σ. 2: Η κινητοποίηση για επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσω της παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής και εργασιακής επανένταξης.

Ε.Σ. 3: Η ένταξη στο πρόγραμμα του συνόλου των ωφελούμενων του σχεδίου για διάστημα έως και είκοσι τεσσάρων μηνών.

Ε.Σ. 4: Από το σύνολο των ενηλίκων ωφελούμενων, ικανών για εργασία, η ένταξη υποχρεωτικά ποσοστού 20% κατ’ ελάχιστον, σε επιδότηση εργασίας και 10% σε επιδότηση για απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Ε.Σ. 5: Η ανάπτυξη συνεργειών με συναρμόδιες Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δικαιούχου και άλλων Δημοσίων Φορέων.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι