ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώργος Πέππας: Η απληστία του κράτους

ΘΗΒΑ

#TAGS: Γιώργος Πέππας 

Γιώργος Πέππας: Η απληστία του κράτους

Γιώργος Πέππας: Η απληστία του κράτους

Τρίτη, 19 Απριλίου 2022

Γιώργος Πέππας

Καθημερινά ακούω, είτε σε συζητήσεις, είτε στις ειδήσεις, είτε στο ίντερνετ, για την απληστία του καπιταλισμού, των επιχειρήσεων, και των πλουσίων. Είναι αλήθεια, πολλές επιχειρήσεις αλλά και πολλά άτομα είναι ιδιαίτερα άπληστα, επιδιώκοντας να μειώσουν τα έξοδά τους και να αυξήσουν τα έσοδά τους με κάθε τρόπο. Κάτι όμως που σπάνια ακούω, που σπάνια αναφέρεται, είναι η απληστία του κράτους, η οποία δεν έχει κανέναν όριο και κανέναν ίσο.

Δεν υπάρχει καμία βιομηχανία, κανένας επιχειρηματικός κλάδος, που να μην επηρεάζεται από αυτή την απληστία, καθώς το κράτος επιδιώκει διαρκώς να φορολογεί οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητά μας, με μια ακόρεστη όρεξη. Όλες οι επιχειρήσεις, όλες οι πληρωμές, όλες οι αγορές, όλες ουσιαστικά οι οικονομικές συναλλαγές μας, φορολογούνται, άλλοτε σε μεγαλύτερο και άλλοτε σε χαμηλότερο βαθμό. Οι γραφειοκράτες και οι πολιτικοί αναζητούν διαρκώς νέες μεθόδους για να αυξήσουν τις εισφορές του κράτους, παίρνοντας χρήματα από τους φορολογούμενους,  όμως κανένας δεν τους χαρακτηρίζει ποτέ ως άπληστους.

Μέσα στην καθημερινότητά μας, από το ρεύμα που θα χρησιμοποιήσουμε το πρωί, στο πρωινό που θα φάμε, στα καύσιμα που θα χρησιμοποιήσουμε για να πάμε στη δουλειά μας, και μέχρι την βραδινή μας έξοδο σε κάποια τοπική επιχείρηση, γινόμαστε μάρτυρες αυτής της απληστίας.

Φαίνεται πως οι περισσότεροι θεωρούμε ως άπληστο κάποιον που επιθυμεί να κρατήσει περισσότερα από τα χρήματά του, όμως δεν εφαρμόζουμε την ίδια λογική όταν το κράτος επιθυμεί περισσότερα από τα χρήματα των πολιτών του.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι