ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΣυνάντηση Μητσοτάκη-Μπούγα για τα έργα στη Φωκίδα

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μπούγα για τα έργα στη Φωκίδα

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μπούγα για τα έργα στη Φωκίδα

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Φωκίδας, και Γεν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Μπούγας, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και ζητήματα της Φωκίδας όπως, ειδικότερα, τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη: α) το τμήμα του Διαγώνιου Αξονα «Μπράλος – Αμφισσα», β) ο παραλίμνιος αγωγός λυμάτων της λίμνης Μόρνου, γ) ο Ταμιευτήρας Τολοφώνα και το αρδευτικό έργο διανομής και μεταφοράς στη θέση «Χάρμισκο», δ) το αρδευτικό έργο του Ελαιώνα της Αμφισσας, ε) ο αναδασμός της πεδιάδας του Μόρνου και στ) η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου στην Αμφισσα.

Όλα τα ανωτέρω έργα βρίσκονται εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει η Κυβέρνηση για την έναρξη, την πρόοδο και την αποπεράτωση των εργασιών. Η ολοκλήρωσή τους θα δημιουργήσει εξαιρετικά ευοίωνες προοπτικές για όλη την περιοχή, αναφέρει ο κ. Μπούγας σε ανακοίνωσή του.

Επιπλέον, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις μέχρι σήμερα ενέργειες και τη συνεργασία του με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, αναφορικά με τη θέσπιση αντισταθμιστικών ωφελημάτων και την ανάγκη ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας, ώστε η Φωκίδα να αναπτυχθεί ισόρροπα αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι