ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΘωμάς Κιούσης: Θα γίνει το Ακρόπολις στη Θήβα;

Θωμάς Κιούσης: Θα γίνει το Ακρόπολις στη Θήβα;

Θωμάς Κιούσης: Θα γίνει το Ακρόπολις στη Θήβα;

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Γιώργος Πέππας

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η είδηση για αποβολή του δήμου Θήβας από τη διοργάνωση του επόμενου ράλι Ακρόπολις.

Ο δήμος επειδή δεν έχει καταβάλλει τη συμφωνηθείσα εισφορά από τον αγώνα του 2021, βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατάργηση της ειδικής διαδρομής στο Μοσχοπόδι.

Ο τρόπος διαχείρισης του θέματος και η πολύμηνη ολιγωρία παρά τις συνεχείς οχλήσεις, δημιουργεί εύλογες απορίες για τον τρόπο λειτουργίας και εκθέτει το δήμο.

Οι όποιες γενικότερες αντιρρήσεις από κάποιες πλευρές, για το αν θέλουμε το ράλι στο Μοσχοπόδι μπορούν να ξεπεραστούν με σωστή οργάνωση και τα οφέλη να είναι μεγαλύτερα.

Πιστεύω ότι τα θετικά υπερτερούν και γι’ αυτό το λόγο στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μετά την ερώτηση του κ. Γρηγόρη Παπαβασιλείου, εξέφρασα την άποψη ότι ο δήμος θα πρέπει να επιδιώξει όχι μόνο να μην καταργηθεί η ειδική στο Μοσχοπόδι, αλλά να κινηθεί ακόμα πιο φιλόδοξα επιδιώκοντας να γυρίσει ο εθνικός αγώνας στις «ρίζες» του.

Τότε που ήταν στα κορυφαία ράλι παγκοσμίως. Με τις κλασσικές «ακροπολικές» διαδρομές του, ανάμεσά τους οι ειδικές της Αλυκής και του Προδρόμου, για να ενταχτούν και αυτές στο πρόγραμμα του αγώνα και το ράλι να διαπερνά με τρεις ειδικές κατά μήκος το δήμο Θηβαίων.

Ελπίζουμε με κινήσεις της τελευταίας στιγμής να σωθεί η παρτίδα. Τα ερωτηματικά ωστόσο παραμένουν.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι