ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕορτή Οσίου Ιερωνύμου στο Δήλεσι Βοιωτίας

ΔΗΛΕΣΙ

#TAGS: Δήλεσι  ΙΜΘΛΑ 

Εορτή Οσίου Ιερωνύμου στο Δήλεσι Βοιωτίας

Εορτή Οσίου Ιερωνύμου στο Δήλεσι Βοιωτίας

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022

Γιώργος Πέππας

Το εσπέρας της Τρίτης 14 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος μετέβη στο Κέντρο Γεροντολογίας “?γιος Πορφύριος” στο Δήλεσι για τον εορτασμό των ονομαστηρίων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, υποβάλλοντας τα σέβη και τις υιϊκές ευχές του, καθώς και τις ευχές του κλήρου και του λαού της κατά Βοιωτίαν Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος τέλεσε τον Αγιασμό των Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου – Oσίου Πορφυρίου, που βρίσκεται στο Κέντρο Γεροντολογίας και στη συνέχεια χοροστάτησε στον Μεγάλο Εσπερινό για την μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου, με την συμμετοχή πλειάδος Αρχιερέων, κληρικών και πιστών.

Το πρωί της Τετάρτης 15 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιερωνύμου της υπό σύσταση Ιεράς Μονής Οσίου Ιερωνύμου Αμπελοχωρίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού αρχιμ. π. Χρυσοστόμου Αγγέλου, ιδρυτή του Φιλανθρωπικού Σωματείου “Μεταμόρφωσις του Σωτήρος”. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στον τιμώμενο ?γιο Ιερώνυμο τονίζοντας ότι, όπως οι μέλισσες επιλέγουν από ποια άνθη θα πάρουν για να φτιάξουν το μέλι, έτσι και οι χριστιανοί θα πρέπει να επιλέγουν τους βίους των Αγίων και να έχουν τους Αγίους πρότυπο στη ζωής τους. Επίσης, ευχήθηκε σε όλους κληρικούς και πιστούς η χάρις του Αγίου Ιερωνύμου να τους ενισχύει και να τους ενδυναμώνει.

Πηγή: Imtl.gr

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι