ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤην ενίσχυση του Α.Τ. Θηβών ζητάει ο Γ. Μουλκιώτης

Την ενίσχυση του Α.Τ. Θηβών ζητάει ο Γ. Μουλκιώτης

Την ενίσχυση του Α.Τ. Θηβών ζητάει ο Γ. Μουλκιώτης

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Μουλκιώτης, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκο, στην οποία ζητάει την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων της Ε.ΑΣ.Υ.Β., ώστε να αποτραπεί η αποδυνάμωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και συγκεκριμένα για την επικρατούσα κατάσταση στο Α.Τ. Θηβών. 

Ο κ. Μουλκιώτης προώθησε στον κ. Θεοδωρικάκο τα αιτήματα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, καθώς, όπως επισημαίνεται στο έγγραφο που έτυχε ευρείας δημοσιότητας στα Μέσα της Βοιωτίας, παρατηρείται «η περαιτέρω αποδυνάμωση του Α.Τ. Θηβών με την απόσπαση Αστυνομικών προς λοιπές Αστυνομικές υπηρεσίες, πριν καν τοποθετηθούν στις υπηρεσίες όπου εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ελλείψεις προσωπικού και υπηρεσιακές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν άμεσα, οι οχτώ (8) μετατιθέμενοι συνάδελφοι στη Δ.Α. Βοιωτίας, εν πλήρη αντιθέσει και πάλι με τη διακηρυγμένη δέσμευση του κ. Διευθυντή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδος περί μη συνέχισης των μετακινήσεων υπό τη μορφή αποσπάσεων, όχι μόνο προς έτερες Αστυνομικές Διευθύνσεις αλλά και εντός της αυτής Αστυνομικής Διευθύνσεως».

Επιπρόσθετα, τονίζεται ότι «η ανάθεση στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Θηβών, καθηκόντων αλλότριων (ξένων) προς την αποστολή και τις αρμοδιότητές της, σε συνδυασμό με τη μετακίνηση για διάστημα ενός μηνός και εκ περιτροπής, έμπειρων Αστυνομικών υπηρετούντων επί σειρά ετών στην εν λόγω Ομάδα, εκτός του ότι διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της εν λόγω Ομάδας, αποδυναμώνει αισθητά την επιχειρησιακή της δυνατότητα γεγονός το οποίο ενέχει περαιτέρω κινδύνους για την ασφάλεια κυρίως των πολιτών, αλλά και των αστυνομικών που επιχειρούν κατ’ επέκταση».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι «η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ Θηβών είναι με διαφορά η Υπηρεσία της Δ.Α. Βοιωτίας, η οποία με την απόδοσή της έχει εμπεδώσει αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες του Ν. Βοιωτίας και δεν νοείται η, για οιοδήποτε λόγο, έστω σχετική αποδυνάμωσή της. Αντίθετα, επιβάλλεται η ενίσχυση της κατά τα οριζόμενα στη σχετική διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. (στελέχωση από 12 Αστυνομικούς), από το ήδη υφιστάμενο έμπειρο Αστυνομικό προσωπικό».

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, έχοντας άμεση γνώση της επικρατούσας κατάστασης, αναγνωρίζει ως απόλυτα αιτιολογημένα, εύλογα και δίκαια τα αιτήματα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, που αφορούν στην υποστελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και του Α.Τ. Θηβών συγκεκριμένα, αλλά και την αναγκαιότητα και την επιβεβλημένη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών εργασίας των αστυνομικών και ζητά να δοθούν κατάλληλες λύσεις, ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια των πολιτών του νομού.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι