ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη της προπονήτριας του ΓΑΣ Λιβαδειάς, Μαρίας Ζηλιαναίου στο radiothiva.gr

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

#TAGS: ΓΑΣ Λιβαδειάς 

Συνέντευξη της προπονήτριας του ΓΑΣ Λιβαδειάς, Μαρίας Ζηλιαναίου στο radiothiva.gr

Συνέντευξη της προπονήτριας του ΓΑΣ Λιβαδειάς, Μαρίας Ζηλιαναίου στο radiothiva.gr

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022

Γιώργος Πέππας

Στο radiothiva.gr μίλησε η προπονήτρια του ΓΑΣ Λιβαδειάς, κ. Μαρία Ζηλιαναίου, στην εκπομπή «Μπαλαδώροι της Βοιωτίας», αναφορικά με τις δράσεις και τις επιδόσεις των αθλητών του συλλόγου. Η κ. Ζηλιαναίου ανέφερε πως η δραστηριότητα του συλλόγου, όσο αφορά το τμήμα της ρυθμικής γυμναστικής, συνεχίζεται μέχρι τις 17 Ιουλίου, όπου εκεί 4 αθλήτριες του συλλόγου προκρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας των Παγκορασίδων, και το τμήμα του στίβου συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε 9-10 Ιουλίου στις Σέρρες, με 4 αθλητές.

Σε ερώτηση του Μηνά Παπαθωμά, σχετικά με την σημασία που έχει η συμμετοχή των νέων παιδιών σε τέτοιες δραστηριότητες και γενικά με τον αθλητισμό, η προπονήτρια του ΓΑΣ Λιβαδειάς τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό για τα νέα παιδιά, που έχουν βιώσει τη πανδημία του κορωνοϊού και έχουν και την σημερινή τεχνολογία, να ενεργοποιούνται μέσα στον αθλητισμό, υπογραμμίζοντας πως με οποιοδήποτε άθλημα και να ασχολείται ένα παιδί είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ο ΓΑΣ Λιβαδειάς ασχολείται, όπως ανέφερε η κ. Ζηλιαναίου, με την ρυθμική γυμναστική που απευθύνεται σε μικρές ηλικίες, παιδιά των 4 ετών και άνω, κάτι που είναι αρκετά σημαντικό καθώς παίρνουν από νωρίς καλές βάσεις και στο σώμα και στην ψυχολογία, ώστε να μπορούν αργότερα να αντιμετωπίζουν τις δύσκολες καταστάσεις της ζωής, τόνισε η προπονήτρια, ενώ συνέχισε σημειώνοντας πως και ο στίβος είναι ένα άθλημα βάσης για τα παιδιά, που ενισχύει το σώμα και τα οστά τους.

Αναφορικά με τον αριθμό των παιδιών, η κ. Ζηλιαναίου σημείωσε πως στη ρυθμική γυμναστική ο ΓΑΣ Λιβαδειάς έχει γύρω στα 150 μέλη και 20 παιδιά που συμμετέχουν σε αγώνες και τα υπόλοιπα ανήκουν σε μαζικά τμήματα στις ακαδημίες και όποια θέλουν και έχουν την δυνατότητα προωθούνται στα αγωνιστικά τμήματα, ενώ στον στίβο είναι περίπου 60-70 τα παιδιά του συλλόγου, από τα οποία γύρω στα 20 παιδιά αγωνίζονται σε πανελλήνια, διασυλλογικά και άλλα πρωταθλήματα. Η προπονήτρια, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Παπαθωμά, ανέφερε πως υπάρχουν πολλά ταλέντα στον σύλλογο, και αυτό αποτελεί και ένα κίνητρο για την δημιουργία του συλλόγου, που ιδρύθηκε το 2014, και τώρα κλείνει τα 8 χρόνια, δηλαδή το γεγονός πως υπήρχαν πολλά παιδιά με ταλέντο, τα οποία δεν το εκμεταλλεύονταν και δεν είχαν τον τρόπο να το αναδείξουν. Αρχικά ο ΓΑΣ Λιβαδειάς, σύμφωνα με την κ. Ζηλιαναίου, ξεκίνησε με τμήματα ρυθμικής γυμναστικής για μικρότερα παιδιά, κυρίως κοριτσάκια, και στην πορεία με αθλητές στίβου, έχει αυτόν τον στόχο και σκοπό.

Σε ερώτηση σχετικά με την δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια προπονήτρια ενός τέτοιου συλλόγου, η κ. Ζηλιαναίου απάντησε πως υπάρχουν πολλές δυσκολίες, σημειώνοντας πως είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, εξηγώντας πως πολλά άτομα θεωρούν πως είναι μια εύκολη ασχολία, διότι βλέπουν τους προπονητές να ασχολούνται με πράγματα που αγαπάνε, και δεν καταλαβαίνουν πλήρως τις προκλήσεις και τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι προπονητές. Ακόμη η προπονήτρια υπογράμμισε πως χρειάζονται πάρα πολλές ώρες για τις προπονήσεις των αθλητών αλλά και στην οργάνωση αυτών των προπονήσεων και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδέχεται να έχει κάποιος αθλητής ή κάποια αθλήτρια, ενώ επισήμανε πως χρειάζεται και η προώθηση των αθλητών από το οικογενειακό περιβάλλον, και να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στους γονείς και στους προπονητές, ώστε να γίνει ένα παιδί επιτυχημένος αθλητής. «Αν πετύχουμε να υπάρχει αυτή η συνεργασία του προπονητή, με το παιδί εννοείται, αλλά και με τους γονείς ή το οποιοδήποτε οικογενειακό περιβάλλον που στηρίζει αυτό το παιδί, τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Όσο ταλέντο και να έχει ένα παιδάκι αν δεν προωθηθεί και αν δεν υπάρχει αυτή η καλή συνεργασία, θα μείνει απλά ένα ταλέντο» τόνισε η κ. Ζηλιαναίου. 

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι