ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΕπίσκεψη του Υπ. Επικρατείας στη Β. Εύβοια

Επίσκεψη του Υπ. Επικρατείας στη Β. Εύβοια

Επίσκεψη του Υπ. Επικρατείας στη Β. Εύβοια

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022

Γιώργος Πέππας

Την Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022, κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπ. Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτη, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Βόρειο Εύβοια. Αρχικά το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο στα Λουτρά Αιδηψού, όπου συναντήθηκαν με μέλη της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ιστιαίας-Αιδηψού, με κτηνοτρόφους, ρητινοκαλλιεργητές, και άλλους φορείς, ενώ στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για τα έργα που γίνονται στους Δήμου της Β. Εύβοιας.

Ο Βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σπ. Πνευματικός, εξέδωσε ανακοίνωση για την επίσκεψη του κ. Γεραπετρίτη, όπου αναφέρει:

«Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής τον Υπουργό Επικρατείας Γ Γεραπετρίτη στη Βόρεια Εύβοια.

Κοντά στους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας βρέθηκα χθες με το κυβερνητικό κλιμάκιο -με επικεφαλής τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη-

όχι μόνο επιδιώκοντας την προβολή του μέχρι σήμερα κυβερνητικού έργου, αλλά κυρίως για την καταγραφή των προβλημάτων, των αστοχιών και των ελλείψεων που παρατηρούνται ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Πρώτη στάση της περιοδείας μας ήταν τα Λουτρά Αιδηψού όπου επισκεφθήκαμε το Λιμεναρχείο και ακολούθησαν διαδοχικές επαφές με τα μέλη της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ιστιαίας-Αιδηψού, με τους κτηνοτρόφους στις Ροβιές, τους ρητινοκαλλιεργητές, ενώ συμμετείχαμε και σε σύσκεψη με εκπροσώπους τουριστικών και εμπορικών Φορέων στη Λίμνη, οι οποίοι έθεσαν τα αιτήματά τους

Πιο συγκεκριμένα, στη Βόρεια Εύβοια έγινε ενημέρωση για την πορεία των έργων από τους Δημάρχους Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννη Κοντζιά και Μαντουδίου-Λίμνης – Αγίας ?ννας, Γιώργου Τσαπουρνιώτη, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη να ολοκληρωθούν βασικά έργα υποδομών, που είναι σημαντικά για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, όπου, αφού έλαβε χώρα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, παρακολουθήσαμε τη συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Συνέλευσης παρουσία της Δημάρχου Χαλκιδέων, Έλενας Βάκα, του Δημάρχου Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργου Ψαθά, του Δημάρχου Ερέτριας, Ιωάννη Δημητρόπουλου και του Δημάρχου Κύμης –Αλιβερίου, Θανάση Μπουραντά.

Γενικότερα επισημάνθηκε ότι κοινός στόχος είναι να συνεχίσει η καλή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς ώστε να επιτευχθεί ταχύτερα η υλοποίηση ενός νέου στρατηγικού σχεδίου που θα επιτρέψει να προχωρήσει σταδιακά ένα διαφορετικό πλαίσιο ανάπτυξης για την Εύβοια, κάτι που αποτελεί και μία από της σημαντικότερες προτεραιότητες για την Κυβέρνηση.

Σύμφωνα και με τη δέσμευση του Υπουργού μετά την καταγραφή όλων των αιτημάτων και την αυτοψία μας που πραγματοποιήθηκε στις καμένες περιοχές και στα έργα που είναι σε εξέλιξη αναμένεται να προγραμματιστεί και νέα επίσκεψη, προκειμένου να ανακοινωθούν συγκεκριμένες λύσεις. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύει και το γεγονός, ότι σε τακτική βάση πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό ώστε η Εύβοια να γίνει πάλι αυτός ο απαράμιλλα όμορφος νομός που ήταν και που της αξίζει να είναι.»